Най-важният съвет е да намерим обща цел, която да ни

...
Най-важният съвет е да намерим обща цел, която да ни
Коментари Харесай

Караянчева от Шипка: Нека днес да забравим за кампанията, тя започва от понеделник

Най-важният съвет е да намерим обща цел, която да ни сплоти и да работим за богатството на българските жители. Това сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пред Българска национална телевизия преди честванията на освобождението на България на паметника на свободата на връх.
" Нека през днешния ден да забравим за акцията, тя стартира от понеделник. Да отдадем респект на всички почтени български опълченци. Нека през днешния ден всеки да пристигна и да преклони глава, да подиша въздуха на Шипка и да чуе виковете " ура ", тътенът на оръдията. Трябва да загърбим егоизма си ", сподели още тя. " Поздравявам всички, които ще се качат през днешния ден тук, а другите, които няма да могат, дано го създадат някой ден от годината, тук е хубаво постоянно някой да пристигна ", добави Караянчева.
 Доктор Гълъбова: Отварят заведенията, а не разрешават мероприятията на Шипка - посланията са спорни Доктор Гълъбова: Отварят заведенията, а не разрешават мероприятията на Шипка - посланията са спорни
Отварят заведенията, а не разрешават мероприятията на Шипка… Хората се объркват. Този коментар направи в ефира на bTV психиатърът д...
" Последните 4 години управлявахме в неявяване на опозицията. Наши сътрудници се включваха онлайн, загубихме сътрудник парламентарист. Могат българските жители да показват мнение на площадите, едни митинги с доста положителни послания. Хора с политическо минало яхнаха тези митинги и те бяха опорочени. Парламентът е доста значима естрада, само че би трябвало да се употребява дейно. В тази пандемия едно устойчиво държавно управление и парламент подсигуряваха живота на хората ", сподели още ръководителят на Народното събрание.
" Всяка година пристигам тук, с цел да положа цветя пред паметника на Шипка, с цел да изкажа почитта си към всички храбри български опълченци, съветски воини и всички други воини, починали тук за нашата независимост. Този е върхът, който ние, българите, най-малко един път в годината би трябвало да изкачваме, с цел да може да помним предишното си и да градим бъдещето ", сподели Караянчева пред кореспондент на Би Ти Ви на връх Шипка тази заран. На този връх би трябвало да преосмислим дейностите си, сподели още Караянчева, обръщайки се към политиците. Трябва да се замислим за какво от време на време не можем да надмогнем егоизма си. Защо повече разрушаваме, в сравнение с градим. Защо не можем да се обединим зад една обща цел, тъй като българите, живели в тези минали времена, са намирали концепция, към която да се обединят в името на общото богатство. Трябва да бъдем мощни и в името на България да преглътнем разликите, сподели ръководителят на Народното събрание. Тържествата на Шипка трябваше да бъдат анулирани, още повече при днешната епидомиологична конюнктура в страната. Броят на инфектираните се повишава, смъртността също, разяснява Караянчева. Затова мисля, че анулацията на тържествата е вярно решение на основния хигиеничен контрольор. Караянчева напомни, че тържествата на Шипка са под патронажа на ръководителя на Народното събрание. А това, че президентът през днешния ден желае да пристигна тук и да чете слово, си е негов проблем, сподели още тя.
" Няма публични тържества. Би било редно президентът да пристигна като жител и да уважи паметта на героите. Защото не е значимо да четеш помпозни слова, значимо е какво чувстваш и да го споделиш с хората тук. ", сподели Караянчева. " Виждате, тук хората вървят свободно по стълбите, а когато тук се строи армията, те ще бъдат подредени един до различен - тъкмо това е рисковото ", безапелационна бе тя.
Сегашният парламент работеше при доста сложни условия, сподели Караянчева в отговор на въпрос дали ръководещите регистрират свои неточности и по какъв начин ще изясни ниският рейтинг на Народното събрание през днешния ден. " Имаше и доста положителни събития, които се случиха по време на неговата работа - европредседателството, честването на 140 години Търновска конституция. Имаше и протести. Но всеки парламент е място на невисок политически рейтинг. Той е място в което има разнообразни политически сили и освен ръководещите образуват духа му. И защото е извънредно обществена институция, всичко, което се случва там се вижда. Разбира се, не можем да кажем, че не сме сбъркали - всички имаме какво да поправяме. Но по тази причина и в идния месец на предизборна акция ще разкажем какво сме свършили и какво предлагаме на българските жители, с цел да може още веднъж да ни изберат ", заключи ръководителят на Народното събрание.
 Илияна Йотова: За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка Илияна Йотова: За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка
" За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не можем да не отидем на Националния си празник на връх Шипка, навън, където хората...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР