Най-важният резултат от изборите е, че България ще има парламент.Това

...
Най-важният резултат от изборите е, че България ще има парламент.Това
Коментари Харесай

Румен Радев: Най-важният резултат от изборите е, че България ще има парламент

Най-важният резултат от изборите е, че България ще има парламент.

Това съобщи в Пловдив президентът Румен Радев.

" Моята администрация е в непрекъсната връзка с Централната изборна комисия и сега, в който изтече законово откритата процедура и ЦИК разгласи поименния състав на Народното събрание, аз незабавно ще издам декрет за привикване на Народното събрание в първия вероятен миг ", уточни президентът.

" Нека да изчакаме по кое време ще бъде обнародвано решението на Централната изборна комисия. Аз би трябвало да спазя избрани периоди и процедури по закон ", добави президентът.

" Има ясни и одобрени периоди. Нека да проработи Народното събрание. Това ще бъде показателно по какъв начин ще се развива и рулетката с мандатите, само че занапред желая да прикани политическите партии да не губят и ден. Нека не чакат да се завъртят мандатите и тогава да мислят по какъв начин да сформират държавно управление. Още от през днешния ден този развой би трябвало да върви и аз имам вяра, че партиите към този момент са в разговор, тъй че да търсят устойчива формула за сформиране на постоянно ръководство ", добави още Румен Радев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР