Най-важният инструмент, който притежават държавните структури, по отношение на въпросите

...
Най-важният инструмент, който притежават държавните структури, по отношение на въпросите
Коментари Харесай

Компаниите трябва да докладат кибер инциденти, за по-добро справяне с бъдещи атаки

Най-важният инструмент, който имат държавните структури, във връзка с въпросите свързани с кибер сигурността, са партньорствата. В момента действителността е такава, че сама компания, организация, страна или нация не могат сами да се оправят с сходен огромен проблем. Това показа Питър Травън юридически аташе във Федералното бюро за разследвание (ФБР), работещ в посолството на Съединени американски щати в Букурещ, Румъния. На него бе поверена откриващата лекция на конференцията QuBit София 2018.

“Професионалистите по кибер сигурност нормално догонват нарушителите, като това изключително важи за държавните правоприлагащи органи. В тази тенденция постоянно ще сме с една или даже две стъпки обратно, показа още Травън. Това е по този начин, защото нарушителите могат да влагат цялото си време, до момента в който в структури като ФБР сме лимитирани от законите. Именно по тази причина тясното съдействие с частния и обществения бранш е от основно значение за триумфа на всички.”

 Питър Травън

Изграждането на партньорства се е трансформирало във сериозен детайл от работата на специфичната работа. Според Травен исторически от ФБР са търсили подпомагане от служители на реда по места за следенето на незаконни групи за кражби на банки. След това този опит е бил уголемен при напъните за противодействието на по-мащабната форма на престъпност – мафията, а през днешния ден кибер заканите принуждават да се мисли и работи на световно равнище.

“Осъзнавам, че множеството компании евентуално не желаят да осведомят държавните организации, продължи още той. Това, че въпреки всичко сте постъпили по този начин обаче не значи, че страната ще пристигна и ще стартира да конфискува компютри, моделът на работа не е подобен. Правителството има лимитирани запаси и имайки информация за случилите се офанзиви то може да оказва помощ за по-бързото справяне при произшествия и смекачаването на резултата от тях.”

Конференцията QuBit София 2018 се състоя на 16 ноември в столицата и показа най-новите решения в региона на сигурността при днешните условия, когато интернет и осведомителните технологии се употребяват от над 2 милиарда души по света. Участниците имаха опцията да слушат над 25 интернационалните презентатори, които описаха действителни проблеми от сферата, като и да се включат в на практика образования, отдадени на сигурността на електронната поща и реакцията при произшествия.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР