Най-важният фактор, който ще влияе на отношенията между България и

...
Най-важният фактор, който ще влияе на отношенията между България и
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Премиерът да направи анализ защо РСМ спря да изпълнява ангажиментите си

Най-важният фактор, който ще въздейства на връзките сред България и Северна Македония, е, че у нас има синхрон и взаимоотношение на управляващите - президент-парламент-правителство, това е значимо и ще продължи. А до момента липсваше - " едноличната власт в ръцете на Бойко Борисов, защото по време на неговото ръководство външната политика беше странна - обятия, целувки, козируване, само че докара до там, че страната ни по доста въпроси остана неразбираема за интернационалната общественост, както за НАТО, по този начин и за РСМ. Това съобщи дипломатът Бойко Ноев пред Българска национална телевизия.

Положението ¾ на забележителна интернационална изолираност е с помощта на Бойко Борисов, безапелационен е той.

По въпроса за контракта за добросъседство с РСМ Бойко Ноев счита, че министър председателят Кирил Петков е прагматичен и търси решение на проблеми и е показал, че преди идващите стъпки би трябвало разбор по проблемите със съседката ни, преди да се вземе решение. Четири години нищо не се случва с връзките ни, те стопираха всъщност да извършват контракта и министър председателят би трябвало да обясни какви са аргументите РСМ да спре да извършва уговорките си , дали ние не сме повода.
 Евроинтеграцията на РСМ не зависи от период, а от резултат, отсече Радев
Евроинтеграцията на РСМ не зависи от период, а от резултат, отсече Радев

Проблемът надвишава визиите за исторически спор сред две прилежащи страни

Петков има работа - след интервала на стагнацията са ни нужни пакет от ограничения за доверие, а точно в контактните групи, които той предлага, само че би трябвало да се види по области, уточни Ноев. Македонските българи би трябвало да бъдат вписани наедно с другите нации , безапелационен е дипломатът.

За концепцията за Балкански съюз не може да става дума изобщо , бизнесът не може да реши политическите проблеми, разяснява специалистът. За президента Румен Радев Бойко Ноев счита, че е трябвало да извършва функционалности на изпълнителната власт и " не носи отговорност за какво тази отговорност му е била предоставена за тези месеци по време на служебни държавни управления ", само че по думите му ясно е дефинирал казуса и показал решенията и сложил пред интернационалната общественост въпроса.
 Мицкоски: За любовта са нужни двама, България да впише македонците в Конституцията си
Мицкоски: За любовта са нужни двама, България да впише македонците в Конституцията си

Ако София изиска включването на българите в Конституцията на РСМ

Говорим за пълноправие и права, по тази причина основно изискване за българско присъединяване е смяната в Конституцията на РСМ , уточни Ноев. Той обаче разяснява думи на техния министър председател, който споделя, " когато се влезе в Европейски Съюз ", което звучи като търговия с права. Говори се за малочислен народ в РСМ, ние знаем, че има 110 000 български жители, само че и чакащи поданство, уточни още Ноев.

Няма външен фактор, напън има, само че България няма да си промени позицията във връзка с равноправието, тъй като политикът, който направи тази смяна, няма да остане и един ден на власт, счита дипломатът. Трябва да има групи, разговор, у нас също има рискови визии зад конституционна гаранция за правата - България не може да даде единодушие, преди да реши този въпрос, проучва Бойко Ноев.
 България не отстъпва пред РСМ, само че се надява на по-добри договаряния
България не отстъпва пред РСМ, само че се надява на по-добри договаряния

Следващите 6 месецa ще бъдат употребявани за учестени срещи на експертните групи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР