Най-важният факт след тези избори е, че ГЕРБ е в

...
Най-важният факт след тези избори е, че ГЕРБ е в
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Не може да има стабилно мнозинство без участието на БСП

Най-важният факт след тези избори е, че ГЕРБ е в изолираност, че наследството на ГЕРБ би трябвало да бъде преодоляно. Това сподели в " Панорама " зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

По думите му издигането на кандидатура на Българска социалистическа партия за ръководител на Народното събрание не би трябвало да се разчита като война с " ИТН ".

" Целяхме две неща с този ход - от една страна да дадем самочувствие на нашите членове, симпатизанти, хората, които гласоподаваха за нас, че може Българска социалистическа партия да е изгубила изборите, само че не е изгубила достолепието и духа си. И второ - да покажем доста ясно, че в българския парламент не може да има устойчиво болшинство без присъединяване на Българска социалистическа партия ", разяснява Кристиан Вигенин.

Според него Българска социалистическа партия не може да бъде обсъждана като партия, която по принцип ще дава поддръжката си за нещо единствено, тъй като то е ориентирано към превъзмогване на наследството на ГЕРБ.

" На стадий сме, когато би трябвало да приказваме за позитивните неща и за идващите стъпки, необходим е разговор. На този стадий сме на идни диалози, които ще се състоят на следващия ден. На база на тези диалози ще чуем какво предлага " ИТН ". След тези диалози в неделя имаме съвещание на Националния съвет, на което ще определим някаква рамка на бъдещите диалози и чакаме по-конкретни диалози през идната седмица по политики ", съобщи Кристиан Вигенин.

Той добави, че двете тематики, по които партията ще беседва са нещата, които желаят да видят в бъдещите политики и тези, които никога не би трябвало да участват в тях. Освен това държим да имаме ясни гаранции за уговорките, които се поемат, сподели още Кристиан Вигенин.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР