„Най-важният аспект на лидерството е да можеш да водиш с

...
„Най-важният аспект на лидерството е да можеш да водиш с
Коментари Харесай

Президентът: Лидерите умеят да водят с личен пример

„ Най-важният аспект на водачеството е да можеш да водиш с персонален образец. Точно това е силата на програмата на Международната премия на херцога на Единбург, тъй като тя дава ключа към най-ценния урок - този за самоусъвършенстването. Българя има потребност от амбициозни млади и упорити хора. Хора с визия и религия за бъдещето на нашето общество. "

Това съобщи президентът Румен Радев на церемонията по връчването на сребърни и бронзови значки на младежи, взели участие в програмата на Международната премия на херцога на Единбург през 2017 година, която се организира под негов патронаж, съобщи прессекретариата на президента.

Президентът акцентира, че програмата дава опция на хиляди младежи от целия свят да получават познания, на практика и обществени умения и да могат да се интегрират пълноценно в актуалния под напрежение и динамичен свят.

„ Програмата, въпреки единствено за три години в България, има неоспорим триумф у нас. Вече 550 млади българи са с помощ за тяхното развиване, което спомага за превъзмогване на следствията от общественото изключване от не до такава степен положителното обучение “, означи Румен Радев.

Президентът благодари на фондацията на Международната премия на херцога на Единбург и на учителите за всеотдайността, с която постановат правилата на тази стратегия в България и поздрави всички млади участници за смелостта и упоритостта им да вземат участие в нея.

„ Това е доста значима стъпка във вашия живот. Съзряването е динамичен и сложен интервал в живота на всеки младеж и вашият избор е доста значим, тъй като с цел да си водач би трябвало да имаш визия за това по какъв начин се представяш в твоето общество и своето място в него и да споделяш тази своя визия с всички, които са към теб. Трябва да задаваш стандарти, да се придържаш към тях “, съобщи Румен Радев в словото си пред гостите на церемонията.

Наградата на херцога на Единбург е водеща интернационална младежка стратегия за личностно развиване и достижения. Участниците в нея се състезават със самите себе си като одобряват провокации, доказващи им на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат.

В момента над 1 000 000 младежи по целия свят вземат участие в програмата и реализират своите цели.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР