Най-важните заседания у нас се провеждат в Националния дворец на

...
Най-важните заседания у нас се провеждат в Националния дворец на
Коментари Харесай

НДК – от социализма до европредседателството

Най-важните съвещания у нас се организират в Националния замък на културата (НДК). Модерен храм на духовността или конгресен център от времето на социализма – кое е по-вярното изказване за тази постройка?

През 80-те в НДК постоянно се събира елитът на Българска комунистическа партия. Людмила Живкова, дъщерята на някогашния Първи, влиза в спор с част от най-близкото му обграждане, само че съумява да го убеди, че вложените пари в огромния план ще подобрят интернационалния имидж на страната.

В НДК се открива фестивала на детското изкуство „ Знаме на мира” под егидата на ЮНЕСКО, както и 23-тата Генерална конференция на най-голямата международна организация.

На прага на измененията НДК продължава да се употребява за конгресни цели.

На конгрес на Съюза на българските публицисти, поради присъединяване си в неофициалната екологична организация, известна като Русенския комитет, журналистката Соня Бакиш е подложена на остра рецензия от един най-приближените до Тодор Живков – Милко Балев.

Първата копка на двореца беше направена преди съвсем 40 години.

Застроени са 123 000 кв. метра, на 8 етажа, с три подземни равнища и 13 зали. Най-важната през днешния ден е с номер 3 – там са най-важните срещи по време на българското европредседателство.

Вижте и видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР