Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене. Най-важните новини

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене. Най-важните новини
Коментари Харесай

Три минути: Първи арест на Кьовеши в България. Последен ден на Рашидов в политиката

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Край на кариерата на Вежди РашидовЗадава ли се законодателен хаосКакво бави офанзивата на Украйна
Кметът на североизточния град Генерал Тошево Валентин Димитров от Българска социалистическа партия влезе в историята по следствие на Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Кьовеши.

Той е кмет за втори мандат и е обвинен в измами със дотации от Европейския съюз (ЕС) по план за увеличение на енергийната успеваемост на обществени жилища, заяви на уеб страницата си. Става въпрос за финансиране на стойност 169 000 евро.

Дългогодишната история на Вежди Рашидов в политиката пък завърши, откакто той реши и да напусне ГЕРБ. Повод за това стана публичното отвращение поради уловената от микрофоните в Народното събрание негова имитация, в която дефинира жертвите на домашно принуждение като ненадейно събудили се “к**ви ”.
Обвиненият по случая в Стара Загора остава в ареста
непрекъснатия арест на охранителя Георги Георгиев, упрекнат за шест закани против 18-годишната Дебора Михайлова, която в края на юни беше пребита, рязана с макетен нож и остригана.

Именно този случай провокира всеобщи митинги и промени в закона против домашното принуждение, които дефинитивно бяха признати от Народното събрание в понеделник. Юристите обаче не са единомислещи какъв ще бъде резултатът от тях поради противоречивата дефиниция в закона.

Съдбата на Дебора провокира и доста други жертви на принуждение да приказват обществено. Ако и вие се чудите дали през последните седмици тези случаи се усилват или просто им се дава повече публичност, предлагам ви.

Отделете още на Боян Тончев, Павела Костова и Илиян Ружин, което обръща внимание на публичната реакция и законовите промени против домашното принуждение.

Ако този бюлетин ви оказва помощ да се инфо
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР