Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Радев

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Радев
Коментари Харесай

Три минути: Радев обвини Украйна за войната. Тя му напомни, че Русия нападна. Какво значи думата безродие

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Радев упрекна Украйна, че “настоява ” да води войнатаВили Лилков се кандидатира за кмет на СофияБалканските проблеми през погледа на “Дубиоза колектив ”
Президентът Румен Радев да води войната, която в реалност Русия стартира. Той твърди още, че “сметката се заплаща от цяла Европа ”.

Фактите са, че съветската войска нахлу на територията на Украйна през февруари 2022 година Всички бойни дейности се водят на украинска територия. Хиляди украинци са убити, а милиони са принудени да изоставен домовете си.

желае мира, а агресорът - Русия, упорства да води война, написа украинското посолство в позиция във връзка думите на президента.

Премиерът Николай популяризира “руски опорки ”, които нямат нищо общо с позицията на Европейски Съюз и НАТО, в чието образуване и самата България е взела участие.

Радев сподели още нещо, което провокира реакции. Той на пилона в Рожен в “безродие ”. Тази дума има тежка история, обвързвана с репресивна акция в Съюз на съветските социалистически републики по времето на Сталин. Всичко е обяснено в.
България, Русия, НАТО
Българският жител от управляващите в Русия през май и от този момент роднините му не знаят нищо за него. Институциите в София мълчат, макар че за повторно Москва замеси България в изказвания за терористична активност.

Сайтът на българския парламент. Случаят съответства с предлагането на депутати България да даде на Украйна остарели бронирани машини. Руска хакерска група пое отговорност за офанзивата.

Бойната група на НАТО в България ще бъде засилена до равнище бригада. Тази вест пристигна от срещата на върха на Алианса във Вилнюс. Значи ли това, че в България идват 5000 бойци? Краткият отговор е не, а по-дългият е в.

Двигатели на български изтребители. Българската компания ТЕРЕМ беше определена да извърши ремонта, само че се отхвърли.
“Възраждане ”, референдумът, антисемитизмът
“Възраждане ” против решението на Народното събрание, с което беше отритнат референдумът против еврото. Към жалбата на се причислиха Има Такъв Народ и Радостин Василев.

В същото време прокуратурата разпореди инспекция по с лицето на Соломон Паси, споделен в група на “Възраждане ” в обществена мрежа. Партията се разгласи за жертва на набеждаване.
Изборите, София, бюджета
Инициативен комитет на София. Той и преди е бил претендент за кмет на столицата и е избиран за общински консултант няколко пъти. Това е третата номинация за кмет след и издигнатия от “Възраждане ” Деян Николов.

ГЕРБ и ПП-ДБ ръководят дружно към този момент месец. Те настояват, че не са в коалиция, само че съгласно политолози е тъкмо противоположното. Изборът на ръководители на парламентарните комисии повдигна въпроса каква е ролята на Движение за права и свободи. специалисти.

за нарастване на заплатите си с 10%. Проектът за бюджет не планува покачване на възнагражденията им и съгласно финансовия не е рационално да се подвигат заплатите в системата, преди тя да се реформира.
Украйна, Русия, войната
Украинската войска заяви, че, обещани от Съединени американски щати. Вашингтон изпрати боеприпасите макар рецензиите на съдружниците си от НАТО.

Руският президент Владимир, в случай че Украйна употребява касетъчни бомби против съветските сили. Правозащитници показват, че Русия от дълго време употребява такива муниции в Украйна, само че Москва отхвърля.

Командването на украинската войска заяви за против съветските сили на юг. В същото време съветски военни атакуват източни украински области.

Поне при съветски офанзиви против четири украински области в неделя.

Украйна направи на марихуаната за медицински цели. Това се случва на фона на войната, при която доста бойци и цивилни получават тежки контузии.
“Вагнер ”, Русия, Беларус
Руската наемническа формация “Вагнер ” във войната против Украйна. В края на юни създателят на групата Евгений Пригожин разгласи протест против военното управление на Русия, само че го приключи за един ден.

на територията на Беларус, оповестиха локални медии. Това е едно от дребното свидетелства за ориста на групировката след протеста. Властите в Минск споделят, че инструктори от “Вагнер ” ще образоват беларуската войска.

Руският военачалник. Новината идва на фона на известия за арестувани и изчезнали ръководители в съветското командване след протеста на Пригожин.
Няколко рекомендации
Руската агитация постоянно приказва за “суверенитет ”. Какво обаче схваща под това? Според разбор на - военна и икономическа мощ, която експанзира до такава степен, докъдето успее, и не признава морални и юридически ограничавания.

Как наподобява българският роман за Втората международна война и присъединяване на България в нея? До 90-те години господства комунистическият прочит, а по-късно формалната версия отива в крайнодесния набор,.

Замърсен въздух, трафик, отпадъци по улиците. За доста София е най-вече това. Един художник от Япония не е склонен - той вижда града като вълшебен свят. Прочетете и изложбата му “Лабиринтът на София ”.

Корупцията, емиграцията и национализмът на Балканите постоянно участват в песните им. Те демонстрират какъв брой близки са проблемите, с които се сблъскват другите балкански страни. Не пропускайте това.
Човек на деня
Той завоюва за трети път златен орден от интернационалната олимпиада по биология. Но за него науката е доста повече от съревнование - тя е ключът към решението на проблемите, с които човечеството се сблъсква. на Свободна Европа.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР