Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Гешев

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Гешев
Коментари Харесай

Три минути: Гешев не е главен прокурор. Борисов не иска ДНК тест по Барселонагейт. Украйна си връща територии

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Гешев към този момент не е основен прокурорУкрайна си връща територииМириам Марголис
Президентът за предварителното освобождение на Иван Гешев от поста основен прокурор. С това дефинитивно завършва процедурата по уволнението му. Гешев разяснява, че “битката за правдивост ” продължава.

Висшият правосъден съвет би трябвало да дефинира изпълняващ длъжността основен прокурор. Според да е никой от заместниците на Гешев.

Конституцията гласи, че правосъдната власт е самостоятелна от политиците, само че уволнението на Иван Гешев сподели противоположното. Преди са подминавани по-сериозни сигнали против него, само че когато ГЕРБ и Движение за права и свободи дадоха звук, се оказа задоволителна една имитация..

Лидерът на ГЕРБ да се подложи на ДНК тест за бащинство, който да откри дали детето на Борислава Йовчева е негово, заяви. Той е обвинен за скица за пране на пари, от която се е възползвало фамилията на манекенката.
Протестът против “Възраждане ”
не е национализъм ” се организира в София в четвъртък. Участниците стачкуваха против президента деянията на Румен Радев и проруската партия “Възраждане ”. “България е Европейски Съюз. България е НАТО ”, споделиха уредниците.

По-рано последователи на “Възраждане ”, предвождани от депутата от Емил Янков, се на кино лентата “Близо ” и в Пловдив. Преди дни хора с тениски на партията, която беше част от София Прайд Филм Фест.
Борбата с домашното принуждение
Правителството на спешните центрове за настаняване на жертви на домашно принуждение, сподели вицепремиерката Мария Габриел на полемика за битката с насилието над дами. “Не можем да стоим с необятно затворени очи ”, сподели тя.

В Полша хиляди хора против възбраната на абортите. Поводът е гибелта на 33-годишна Дорота, която умря от затруднения в бременността си, без лекарите да се опитат да я спасят като създадат аборт. Това не е първият подобен случай.
На фронта в Украйна
Украйна си е възвърнала контрола над вследствие на своята контраатака против съветските сили, сподели украинският военачалник Олексей Громов. По думите му са освободени седем селища в Донецка и Запорожка области.

Руската войска нанесе градове през нощта против четвъртък. Местните управляващи оповестиха за детонации в Кривой рог, Одеса и Харков.

Европейският парламент прикани Украйна да получи покана за участие в НАТО. Българските евродепутати от резолюцията, която беше призната с огромно болшинство.

Президентът на Украйна Володимир да получи покана за НАТО. “Това е точният миг ”, сподели той.

Разузнаването на Съединени американски щати да не саботира газопроводите “Северен поток ” предходната година, откакто е получило сигнал от нидерландската разследваща организация, че е задействан подобен проект. Все още се проверява кой тъкмо стои зад гърмежите.
Наводненията в Украйна
Около 28 000 риби са умрели в резултат на разрушаването на язовирната стена на “Нова Каховка ”, споделят украинските управляващи. Жителите на село Марянске в Днепропетровска област описват за мащаба на бедствието..

Това не е първият път, в който по време на война е взривен язовир на река Днепър. През 1941 година на Водноелектрическа централа “Днипрогес ”, с цел да спре силите на Хитлер. Хиляди цивилни умират, тъй като никой не ги е предизвестил за наводнението.
Борбата с съветското въздействие
Австралия на ново посолство на Русия наоколо до постройката на Народното събрание в столицата Канбера. Според кабинета преместването на дипломатическата задача ще сътвори опасности за националната сигурност.

Службите за сигурност би трябвало да слагат, които живеят на Запад, сподели в изявление за Радио Свободна Европа чешкият президент Петр Павел. Той назова сходна, която Русия води в Украйна.
Две рекомендации
Позната е като професор Спраут от филмите за Хари Потър. Още по-позната е със своята екстравагантност и безспорна липса на срам. Макар да е на 82, на корицата на Вог и е човек на деня на Свободна Европа.

Думите на водещия в БНР Петър Волгин в отбрана на Народния съд провокираха правосъден иск. Заведе го една жена на 102 години, чийто мъж е бил погубен от комунистическата власт през 1944 година Не пропускайте тази история,.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР