Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Хартиените

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Хартиените
Коментари Харесай

Три минути: Хартиените бюлетини влизат в парламента. Русия е спонсор на тероризма. Наистина ли идва Илън Мъск?

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Хартиените бюлетиниНовите съветски удариШансовете за Шенген
Спорните промени в Изборния кодекс ред на Народното събрание в четвъртък, с цел да бъдат гласувани дефинитивно, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя сподели, че партията е подготвена на отстъпки, само че не и за връщането на хартиените бюлетини, за което гласоподава дружно с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Сутринта пред Народното събрание се готви измененията в изборния закон.

“Продължаваме Промяната ” и “Демократична България ” имат подготвеност дружно да работят за образуване на държавно управление на малцинството с втория мандат., в това число и отдръпване на противоречивите промени в Изборния кодекс.

Асен Василев от “Продължаваме смяната ” прикани президента Румен Радев на мандатите, с цел да може страната да излезе “безвремието ”.
Руските ракети оставиха две страни без ток
Русия нанесе нови ракетни удари против Украйна. Те доведоха до и други градове. Има жертви и ранени. Противовъздушната защита се е задействала. Реакторите на три украински атомни електроцентрали са изключени.

Украйна основава центрове, които ще дават на нуждаещите се хора ток, отопление, вода, интернет, и медикаменти. Те ще се споделят и идват на фона на новата тактика на съветската войска да унищожи енергийната система на Украйна.

Руски ракетен обстрел в родилен дом в град, Запорожка област,. Зеленски назова Русия “терористична страна ”, която ползва “терор и убийства ”.

С това определение са съгласни и болшинството евродепутати. Европейският парламент одобри резолюция, с която разгласи. От българските евродепутати и петимата от Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу. Останалите поддържаха резолюцията.

Ударите по инфраструктурни цели в Украйна предизвикаха в сряда всеобщо прекъсване на тока и в Молдова. То е засегнало повече от 50% от територията на страната. На този декор Кишинев поради опасността на “Газпром ” да понижи доставките на газ за страната през Украйна с подправения мотив, че Киев краде суровината.
Австрия няма да поддържа България за Шенген
Австрия ще поддържа кандидатурата на Хърватия за Шенген, само че не и тези на България и Румъния, сподели австрийският. По-рано вътрешният министър, че казусът е в недобрата защита на външните граници.

В Плана за възобновяване и резистентност на България не е заложено затварянето на въглищни централи, а намаляването на излъчванията. Това сподели ръководителят на представителството на Европейската комисия в България. Подобни изказвания бяха отправени от ГЕРБ и проруската “Възраждане ”.

България, които преведе за първите осем изтребителя F-16 през лятото на 2019 година Самолетите се забавиха и множеството пари в този момент стоят в сметка. Сега те могат да се подават и влагат във Федералната аварийна банка на Ню Йорк.
Германия стачкува против ФИФА в Катар
В сряда се изиграха нови четири мача от програмата на Световното състезание по футбол. Испания разгроми Коста Рика със 7:0, само че изненадата на деня сервира Япония, която надви с 2:1 против любимеца Германия. Мароко и Хърватия приключиха наедно 0:0, а Белгия победи Канада с 1:0.

Футболистите на националния със закрити с ръце усти против решението на ФИФА да забрани използването на лентата с цветовете на дъгата в отбрана на правата на ЛГБТ общността, която е подложена на репресии в Катар.
И две рекомендации
Един туит на милиардер, един имейл от незнаен адресант, един лековерен министър и медии, които бързат с гръмки заглавия. На какво ни учи историята за непотвърденото идване на Илън Мъск в Белоградчик?.

Той е прочут като част от Монти Пайтън, а също така е и сполучлив кино режисьор. И то макар доста компликации - по време на фотосите на филмите му артисти се разболяват, умират, а наводнения унищожават техника и реквизити. “Господ съществува и ме ненавижда ”, споделя той с присъщия си комизъм. на Свободна Европа.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР