Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Пригожин не стигна до Москва. Правителството в София не падна

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Пригожин поведе протест в Русия и го спряПП-ДБ и ГЕРБ желаят съглашение за управлениеНов пожар в склад на Гебрев
Лидерът на съветската частна войска “Вагнер ” прикова вниманието на целия свят в петък вечерта, когато разгласи, че с 25 000 свои бойци потеглят от фронта в Украйна на към Москва. За броени часове те поеха надзор над южния съветски град Ростов на Дон без да срещнат опозиция.

Въпреки че там бяха, Федералната работа за сигурност (ФСБ) образува на Пригожин дело за “призив за въоръжен протест ”, а съветският президент Владимир Путин го и го заплаши с “неизбежно наказване ”.

През това време конвоят на “Вагнер ” потегли от Ростов на Дон към Москва и към Воронеж беше. В последна сметка, на към 200 км от съветската столица, Пригожин разгласи,, с цел да “не пролива съветска кръв ”. да отиде в Беларус без последици, а бойците му - да преминат към армията без да бъдат съдени.

Американското разузнаване изяснява ескалацията на напрежение с разпореждане на съветския боен министър Сергей Шойгу с Министерството на защитата. Пригожин от дълго време подлага на критика Шойгу за метода, по който военното командване води бойните дейности в Украйна и доставя бойците на фронта.

След края на протеста на наемниците, американският държавен секретар Антъни Блинкен разказа случилото се като и предвижда, че ще има “много нови въпроси, пред които Путин ще би трябвало да се изправи в идващите седмици и месеци ”.

Ако не знаете детайлности от историята на Евгений Пригожин, предлагам ви.

, в случай че към момента не сте разбрали детайлности за имплозията, потопила подводницата “Титан ”, която беше тръгнала на експедиция до останките от кораба “Титаник ”.
Напрежение сред ПП-ДБ и ГЕРБ
Междувременно от “Продължаваме промяната-Демократична България ” (ПП-ДБ) заплашиха да смъкват кабинета на Николай Денков, в случай че ГЕРБ не подпише съглашение с. Недоволството на ПП-ДБ беше предизвикано от на депутатите на Бойко Борисов дружно с Движение за права и свободи и “Възраждане ”.

Борисов отговори с насрещно искане за, “както работи Европа ”. Междувременно част от водачите на ПП-ДБ се появиха на митинг против на Борислав Сарафов за основен прокурор. Там Кирил Петков сподели, че с сътрудниците му не желаят коалиция с ГЕРБ, а документ със седем съответни гаранции за промени.

Колкото до избора на Сарафов, правосъдният министър Атанас Славов заявява, през тази седмица.

Ако този бюлетин ви оказва помощ да сте осведомени, изпратете и на другари линк за
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР