Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Разследванията “на трупчета” се връщат в играта. ГЕРБ и ДПС ли пишат правилата?

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Сарафов остава основен прокурорСЕМ опроверга председателката сиАлексей Жалов
, чието изгубване целият свят следеше, е претърпяла имплозия и всичките пет индивида на борда са починали. Останки бяха открити нощес от бреговата защита на Съединени американски щати.

В това време в България - краткотрайният основен прокурор инспекция на всички каузи за възможни закононарушения, осъществени от магистрати, депутати или министри. Той упрекна предшественика си Иван Гешев, че е държал каузи “на трупчета ”, с цел да печели въздействие. Сред тях и “Барселонагейт ”, за което на Бойко Борисов беше пожелан имунитетът.

Сарафов оглави прокуратурата макар подозренията за корупция. Някои го назовават даже “деветото джудже ”, което идва от аферата “Осемте джуджета ” - отделете малко време, с цел да научите.

Правосъдният министър Атанас Славов направи опит да върне избора на Сарафов във Висшия правосъден съвет за ново разглеждане. Той желае нов състав да избира основен прокурор. Мнозинството обаче скоростно утвърди процедура по желание на нов основен прокурор и на Сарафов.
ГЕРБ избра държавно управление, само че не го поддържа
Докато политици от “Продължаваме смяната - Демократична България ” разясняват, че това болшинство във Висш съдебен съвет е под въздействието на ГЕРБ и Движение за права и свободи, в Народното събрание идват още образци за взаимоотношение сред тези партии. Колегите в “ ” пишат, че ГЕРБ и Движение за права и свободи се готвят да оглавят Българска народна банка и Сметната палата.

Конституционният съд анулира решението на депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и “Български напредък ” от предишния парламент, с което уволниха шефа на. Затова в този момент изборът още веднъж е на дневен ред.

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов разяснява, че тези случаи значат, че “ГЕРБ се отка
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР