Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: България очаква Зеленски. Гешев става политик. Борисов си има имунитет

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Посещението на ЗеленскиКомисията за имунитетитеСтефани и Габриела Стоеви
Президентът на Украйна на следващия ден в София. Нито една институция не е удостоверила публично, само че и никой не отхвърля. Очаква се също възможното посещаване на Зеленски да съвпадне с гласуването в Народното събрание на декларация, която поддържа участието на Украйна в НАТО.

Вчера парламентарната външна комисия утвърди плана за декларация, който “изразява позиция в поддръжка след възобновяване на мира на нейна територия ". Подкрепа пристигна от ГЕРБ, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.

Президентът на Литва водачите от НАТО да проявят повече храброст при разглеждането на настояването на Украйна за участие по време на срещата на върха, която ще се организира в литовската столица Вилнюс другата седмица.

Усилията на Киев са ориентирани към освобождението на окупираните територии в Южна и Източна Украйна, само че крайната цел е била и остава освобождението на Кримския полуостров, сподели за CNN.

В деня, в който научихме за предстоящото посещаване на Зеленски в България, депутати от множеството парламентарни групи внесоха план за решение за продажба на Украйна на оборудването, закупено за АЕЦ “Белене ”,.

България прави опити да се снабди с хеликоптери за незабавна здравна помощ от над 3 години, само че към момента е единствената страна в Европейски Съюз без такава услуга. Служебният кабинет се похвали, че това ще се промени през юли. Оказа се, че още веднъж ще би трябвало да изчакаме. следващото отсрочване.

Ако този бюлетин ви оказва помощ да сте осведомени, изпратете и на другари

Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР