Най-важните ни задачи бяха борбата с битовата престъпност и хората

...
Най-важните ни задачи бяха борбата с битовата престъпност и хората
Коментари Харесай

Младен Маринов се разплака докато приемаше поста на вътрешен министър от Валентин Радев

Най-важните ни задания бяха битката с битовата престъпност и хората да имат вяра на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Мисля, че успяхме да се оправим. Има наклонност за понижаване на жертвите по пътищата. Надявам се и новият министър да продължи тази наклонност.

Това сподели към този момент някогашният министър на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг в постройката на министерството, на който съобщи поста на Младен Маринов. "Министерството е може би най-голямата държавна конструкция. Всички се справихме повече от добре с председателството на Европейски Съюз. Искам да благодаря на всички. Опазихме границите на страната. България безусловно избавя Европа от мигранти. За мен синята нишка бяха чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Те станаха фокус на ръковдството. Министерството има тактика за развиване на фрагментите. Увеличихме заплатите, само че това е единствено повърхността. Най-важното е мотивацията за работа на тези хора. Сигурен съм, че Младен Маринов ще продължи да работи в тази посока. Винаги бяхме открити с вас медиите и ви предоставяхме всяка една информация. Това също мога да го отбележа като плюс. Добавихме тухлички в системата и се придвижихме напред. Искам да благодаря на всички, с които работих ", сподели още той и подари на Младен Маринов химикалка, с която да разписва актове, както и тиролска шапка.

"Развълнуван съм по няколко аргументи. Вчера завърши професионалният ми стаж в Министерство на вътрешните работи, който е близо 28 години. През тях постоянно съм бил на най-горещите точки и сме решавали проблемите с убеждението, че работим в името на закона. Сигурно сме допускали неточности, само че безгрешни хора няма ", разгласи новият министър Младен Маринов.

"В процеса на нашата работа с господин Радев сме имали доста разногласия, само че постоянно сме били откровени и почтени един пред различен, като тези разногласия не са нарушавали никога нашите положителни взаимоотношения. Искам да благодаря на фамилията си най-много, тъй като през тези години най-вероятно не съм бил най-хубавия татко, само че съм правил всичко, с цел да може други фамилии да се усещат сигурни ", добави Маринов, като при тези думи не устоя и очите му се насълзиха.

"Занапред ще разгадавам на помощта и поддръжката на Валентин Радев. Тя ще е доста значима за мен. Акцент и приоритет ще ми бъде укрепването на системата. Думата промяна внася повече ужас в министерството. Ние всички тук сме реформирани доста пъти за последните години. Да, промени би трябвало да има и ще има, само че мисля, че главната промяна - административната, е приключена. Залагам извънредно доста на приемствеността в министерството, с цел да може сътрудниците да се усещат сигурни и да си правят качествено работата. Като министър ще продължа да работя за пътната сигурност. Към момента има наклонност за понижаване на жертвите по пътищата, само че това никога не ме успокоява. Борбата с контрабандата също ще продължи да бъде главен приоритет за нас ", безапелационен беше Маринов и от своя страна подари на Валентин Радев колаж с техни общи фотоси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР