Най-важните изводи от :- Европейските граждани, които са живели поне

...
Най-важните изводи от :- Европейските граждани, които са живели поне
Коментари Харесай

Великобритания публикува предложенията си за правата на европейците след Brexit

Най-важните заключения от:

- Европейските жители, които са живели най-малко 5 година в Обединеното кралство, ще би трябвало да аплайват за персонална карта. Тези, пуснали документи за непрекъснато жителство, би трябвало да аплайват още веднъж.
- Ако европейският жител не е живял пет години преди датата на приключването на Brexit договарянията, те ще получат " гратисен интервал ". На процедура всеки, дошъл в страната преди края на договарянията, ще може да изчака пет години и да вземе персонална карта, без да се опасява от депортация.
- Гражданите с персонална карта няма да могат да вземат половинката си на Острова, в случай че тя/той не получава възнаграждение от най-малко 18 600 паунда на година.
- Постоянното престояване ще им дава цялостен достъп до правата на английските жители - пенсионни, обществени и цивилен - без тези на глас в изборите.
- Европейските жители обаче няма да имат достъп до Европейския съд в Люксембург, в случай че смятат, че правата им са нарушени - Англия ще откаже да се подложи под юрисдикцията на съда.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР