Най-важната задача на правителството е гарантиране на честни и свободни

...
Най-важната задача на правителството е гарантиране на честни и свободни
Коментари Харесай

Без демагогия, а с обединение за решения, апелира Радев към партиите

Най-важната задача на държавното управление е гарантиране на почтени и свободни избори, само че и реализиране на висока изборна активност - такава, която да даде легитимност на новия парламент и да се даде опция за устойчиво ръководство.

Правителството прави всичко по силите си, с открита процедура по узаконяване на машините, безкомпромисна битка с купения избор и осведомителна акция.

Изключително значимо е обаче и държанието на партиите, които да предизвикват присъединяване на жителите, а не да ги отблъскват, акцентира Радев.

" Не персоналните нападки, не демагогията ще ни изведат от рецесията. Активното присъединяване на жителите ще помогне за това. "

Преди това президентът поздрави служебното държавно управление за триумфите, които е постигнало в енергетиката и постигнатата договореност за увеличение на резервирания потенциал на Александруполис.

Важно е да има открито, транспарантно, равнопоставено договаряне на доставките на газ - единствено по този начин може да се реализира същинска диверсификация.

Решенията не може да се реализират месец за месец, а би трябвало да се търсят стратегически партньорства с дълготраен небосвод.

Румен Радев разкритикува и публицистите, които не са питали от къде и по какъв начин е определена цената на танкерите, които предходното държавно управление на Кирил Петков съобщи, че е договорило. Въпроси, които вие по този начин и не зададохте, скара се президента на присъстващите публицисти.

По думите на президента тежкият проблем, който остава, е осигуряването на слотове и терминали до края на годината.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР