Най-важната задача е завършването на Плана за възстановяване и устойчивост.

...
Най-важната задача е завършването на Плана за възстановяване и устойчивост.
Коментари Харесай

Томислав Дончев за кабинета на ГЕРБ: Можете да очаквате приемственост и обновяване

Най-важната задача е завършването на Плана за възобновяване и резистентност. Той се приготвя от лятото на предходната година, когато стана ясно, че ще има нови принадлежности за подкрепяне на държавите-членки при справяне с рецесията. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в предаването Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Документът е подготвен на 97%. Следващото държавно управление ще разполага с един приключен план. Европейска комисия ще се съобрази с това, че се сменя държавно управление и няма да държи на крайния период и ще бъде толерантна към страната ни “, разясни той.

„ Това е народен проект, той не е писан единствено от българското държавно управление. Той би трябвало да помогне на България да мине през цифровата промяна, електронното ръководство и така нататък Той прикани всички политически сили да го прочетат. Асфалт в този проект няма “, съобщи вицепремиерът.

„ За последните 4 години са свършени най-важните стъпки за електронното ръководство. Имаме цели системи, които са цифровизирани “, регистрира Томислав Дончев.

„ Имаме задоволителен запас да предложим кабинет. Имената ще станат ясно напълно скоро. Можете да очаквате последователност и възобновяване. Подкрепа в границите на това Народно събрание би била изненада “, призна Томислав Дончев.

„ Подкрепата ни е за България да има работещо държавно управление, даже в случай че значи да сме в съпротива. Надявам се, колкото се може по-скоро България да има работещо държавно управление. Президентът има екслузивна функционалност при връчването на мандатите. Надявам се, че той ще следва прецизно Конституцията на страната. В политиката от всяко деяние се носи отговорност “, съобщи още Дончев.

На въпрос за предлагането на Движение за права и свободи за експертен кабинет, вицепремиерът съобщи: „ Кой би носил отговорност за един експертен кабинет? Да сведеш политикът до специалист значи да го подцениш. Той би трябвало да пази тези “.

По думите му гласоподавателите са дали оценка за работата на кабинета на ГЕРБ. Тя обаче не е отлична, щом не е задоволителна за болшинство. "Сремежът ни да се променяме е, с цел да бъдем по-добри ", сподели Дончев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР