Най-важната точка, по която имаме разбирателство днес, е бюджетът. Това,

...
Най-важната точка, по която имаме разбирателство днес, е бюджетът. Това,
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП/ДБ се разбраха за бюджета

Най-важната точка, по която имаме съгласие през днешния ден, е бюджетът . Това, което нощес се случи на комисия в късните часове , през днешния ден на лидерска намира се разбрахме, че всички проблеми по бюджета ще бъдат решени. България ще има бюджет, който в действителност да реши проблемите на българските жители.

Това заяви съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков след към половинчасова лидерска среща в стаята на ГЕРБ, на която с изключение на Бойко Борисов участваха Христо Иванов, както и Асен Василев, само че онлайн.

" Понеже питате за некоалицията . Нищо не е станало. Йордан Цонев от Движение за права и свободи е ръководител на Бюджетна комисия, работи дружно с Асен Василев. Христо Иванов работи по конституционните въпроси. И във всички тези разнообразни тематики събираме болшинствата , дето се вика... ", отговори на въпрос на News.bg Борисов дали " некоалицията " се е трансформирала в коалиция.

Лидерът на ГЕРБ прекъсна монолога си, обръщайки се към Христо Иванов в търсене удостоверение на думите си. " Да ", кимна Иванов.

И Борисов продължи с изявлението си: " Мечтата му не се сбъдна преди 10 години, в този момент се сбъдна . Тежък ни е въпросът за некоалицията, само че нашият писмовен човек Христо Иванов написа механизма, като в такива спешни моменти да заставаме и некоалиционно и да разбираем нашите решения. "

Припомняме, че през вчерашния ден самият финансов министър Асен Василев, след прекрояването в комисията, се " отхвърли " от бюджета си.
 Проектозаконът за бюджета сътвори мъчно управляем безпорядък в Народното събрание
Проектозаконът за бюджета сътвори мъчно управляем безпорядък в Народното събрание

Асен Василев разгласи, че без ограниченията за събираемост не поддържа проектобюджета

" През конкуренцията и конфликтите, които се случват, в случай че въпреки всичко крайният резултат е добър, то това е позитивно за българския народ ", добави на собствен ред Кирил Петков.

Относно бюджета - има съгласие към приходните ограничения, като смяната ще бъде обвързвана с размера на компаниите, по които се ползва механизма за електронно заплащане, уточни Христо Иванов. " Досега концепцията беше това да са компании с над 50 индивида личен състав, а в този момент се реализира единодушие да е за тези с над 100 души. Останалите ограничения ще бъдат признати, ще бъдат подкрепени, само че най-важното е, че ще има бюджет. "

" Така или другояче, ние сме разнообразни партии, диаметрално противоположни, по някои тематики извънредно близки. Компромисът, който направихме - хда създадем държавно управление, мисля, че успокоява обществото и се случват по-добри неща за хората. Бюджетът е политическият закон за едно сходно ръководство. (...) Ако не се одобри бюджета, препоръчан от министър Василев, то просто държавното управление пада ", добави на собствен ред Бойко Борисов.

Назначенията в Българска народна банка, в НЗОК и Сметната палата да вървят дружно , разбрали са се още ГЕРБ и ПП/ДБ. " Нашата обща цел е Шенген и еврозоната. Съгласихме се и че таванът на цените на тока за бизнеса ще остане 200 лв. ", посочи още Кирил Петков.

По предложенията на ПП/ДБ за промени в Конституцията - ГЕРБ поддържат, само че отчасти . " Това, което съм декларирал на сътрудниците и е ясно, че няма по какъв начин да подкрепим, е мандатността на кметовете . Защото те се избират от народа. Но до тогава има още време, споделили сме си ги нещата ", отсече Бойко Борисов.

По тематиката да стане 24 май народен празник - и двете дати 3 март и 24 май са велики празници, счита ръководителят на ГЕРБ. " Това е тематика, която може по-детайлно да се разисква. 24 май е извънреден празник, няма спор по това. Истинската за мен цел да търсим конституционно болшинство беше поради правосъдната промяна ", колеблив бе Борисов по тематиката.

" Искам да благодаря на сътрудниците от ГЕРБ и Движение за права и свободи , тъй като успяхме, макар разликите, които имаме, да намерим национални цели, към които да се обединим. И това дава резултати ", съобщи и Христо Иванов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР