Най-важната тема, с която трябва да се захванат депутатите от

...
Най-важната тема, с която трябва да се захванат депутатите от
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Бюджет трябва да има, дори и кабинет да няма

Най-важната тематика, с която би трябвало да се захванат депутатите от 48-то Народно заседание, е държавният бюджет. Бюджет би трябвало да има, даже и кабинет да няма! Това акцентира в изявление за Българска национална телевизия Кирил Ананиев от ГЕРБ.

" За идната година към този момент би трябвало да се таргетират ограниченията за бизнеса и популацията. Така че да не се стига до изтегляне на подобен голям заем от 15 милиарда лв.. На външните пазари, като се изключи че се вижда общата наклонност за стягане на финансирането от интернационалните финансови институции, е налице и огромно съмнение към ръководството в България. Особено през последните година, година и половина " - обърна внимание някогашният финансов министър от последния кабинет на " Борисов ".

Ананиев е на мнение, че България би трябвало да приключи 2022 година с по-нисък от заложения бюджетен недостиг. Според него има ограничения и принадлежности, които могат да доведат до намаляването му.

На въпрос няма ли от ГЕРБ към този момент да показват собствен претендент за ръководител на Народното събрание, Кирил Ананиев съобщи, че това въобще не е на дневен ред в партията ГЕРБ. Те желаят първо да видят какво държавно управление ще се сътвори, ще има ли съдружно ръководство и кои политически сили ще вземат участие в него. Чак тогава ще излъчат собствен претендент за ръководител на Народното събрание.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР