Най-уязвима е косата, която е боядисана, защото препаратите допълнително са

...
Най-уязвима е косата, която е боядисана, защото препаратите допълнително са
Коментари Харесай

Продължителното излагане на слънце уврежда косата

Най-уязвима е косата, която е боядисана, тъй като препаратите в допълнение са я изсушили

Колкото по-топло става, толкоз повече грижи би трябвало да полагате за косата, подлагана на разнообразни химични интервенции.

Ако сте решили да подрежете крайчетата, изчакайте до есента . През трите най-топли месеци коафьорите не го предлагат. Тогава единствено овлажнявайте със серуми и маски върховете на космите, с цел да не стартират да се цепят.

Добре е и да разредите боядисването. Специалистите поучават в най-горещото време да се освежават единствено корените. Преди да отидете на море, най-малко две седмици не би трябвало да боядисвате косата си. Колкото и щадящи артикули да употребявате, след процедурата тя би трябвало да възвърне хидратацията си. Добре ще е да й помогнете с подобаващи маски.

Ограничете потреблението на сешоар, изключително заран

Щом ще сте през целия ден на слънце, това ще докара до още по-голямо увреждане. По-добре да миете косата вечер. Преди да излезете навън, я напръскайте с минерална вода.

През лятото потреблението на стилизиращи средства може да докара до срастване на косата. Оптималното решение е да смесите стилизанта с кондиционер, да разтриете в дланите си и с леки придвижвания да нанесете. Така ще получите спомагателна отбрана.

За хидратиране и поддържане на косата можете да употребявате домашни маски

Полезна подхранваща настойка за измиване на главата ще получите от 500 г листа от репей , мента и коприва. Нарежете ги и ги запарете с 500 мл вряща вода. Прецедете и прибавете нужното количество вода за измиване.

За изплакване след шампоана може да употребявате 1 2 с.л. лайка, запарени за 10 минути с чаша вряща вода. 1 След това разреждате. Тази баня е изключително подобаваща при обезцветявани или изрусени коси.

Сварете за 5 минути 2 с.л. равнец в литър вода. Оставете да се запари. Прецедете и съхранявайте в хладилника. Втривайте сместа 2-3 пъти седмично в продължение на месец, с цел да подхраните косата.

Подходяща за боядисаната коса е маската от 10 капки масло ( зехтин , бадемово или от репей), сока от половин лимон и 2 жълтъка. Нанесете на влажна коса и след 30 минути измийте с шампоан.

При сухи краища оказва помощ маската от 75 г репей, наквасен в 200 мл зехтин за 24 часа. След това варете на спокоен огън 15 минути, охладете и прецедете. Нанесете на краищата и след 1-2 часа измийте с шампоан.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР