Най-успешният треньор на футболния Спартак Людмил Горанов изрази задоволство от

...
Най-успешният треньор на футболния Спартак Людмил Горанов изрази задоволство от
Коментари Харесай

Людмил Горанов: Феновете ми върнаха силните емоции със Спартак

Най-успешният треньор на футболния Спартак Людмил Горанов изрази удовлетворение от избора на новия УС на клуба и неговата първа цел – още до Коледа да бъде подписан прелиминарен контракт сред Спартак 1918 и ”Инжстрой ”, по силата на който клубът ще употребява бевъзмездно стадиона си с прилежащите му площи.

Както е известно, за ръководител на УС на Спартак 1918 бе определен Стефан Калименов, а за зам.-председател – Евгени Балев. В управата своето място резервира Красимир Зафиров, а другите нови членове са някогашните футболисти Радостин Станев, Борислав Георгиев-Бобъра и Мартин Зафиров, баскетболната икона Тодор Стойков и почитателите Георги Симеонов и Марин Маринов.

„ След като се пребориха за базата, разумно по-младите ни последователи взеха и властта в клуба. Те се сплотиха и реагираха против една несправедливост. Отидоха при началството и справедливостта спечелва. Това беше пътят и аз го споделих преди година, че би трябвало да сме дружно с почитателите. Знаете, че майката не взема детето, до момента в който не заплаче, а ние трябваше да плачем мощно, с цел да ни извърнат внимание ”, съобщи за „ Народно дело Седмицата ” Людмил Горанов.

Той прикани членовете на УС да бъдат деликатни при сключване на контракта с „ Инжстрой ” за базата в околните дни и изрази увереност, че ще защитят ползите на клуба.

„ Убеден съм, че нашите нови ръководители няма да работят преждевременно. Те би трябвало да са деликатни, защото контракти елементарно се подписват, само че мъчно се скапват. Пожелавам им при тях да не надвиват интересчийски усеща и да създадат нещо хубаво за Спартак ”, добави Горанов.

Иначе самият той е вярвал, че договорът, който унищожи клуба, ще бъде негоден, защото всеки контракт за полза и машинация може да бъде нападнат.

„ С всичките дейности, първо на рождения ден на клуба, почитателите ме върнаха в мощните страсти обратно във времето. Тогава, когато на стадион „ Спартак ” имаше единствено наслада и всички ни подкрепяха. Аз в никакъв случай не съм имал проблеми със ентусиастите. Някои може и да са изразявали неодобрение поради футболни неудачи, което е обикновено, само че постоянно са били зад нас ”, сподели още Горанов. Последният води най-успешния тим на Спартак в историята в интервала 1982/1984. Тогава тимът игра край за купата на България, записа първа победа в Европа и стигна до втория кръг в шампионата за КНК, и приключи трети в „ А ” група.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР