Най-успешният президент в историята на Барселона Жоан Лапорта съсипа от

...
Най-успешният президент в историята на Барселона Жоан Лапорта съсипа от
Коментари Харесай

Жоан Лапорта: Бартомеу е кукла на конци, отвлече Барса! Да се маха!

Най-успешният президент в историята на Барселона Жоан Лапорта унищожи от рецензии сегашния необут на каталунския гранд - Хосеп Мария Бартомеу. Лапорта даде обстойно и доста забавно изявление пред Goal.com.

Ето какво сподели:

" Ние оставихме на идващите след нас най-хубавия тим на Барселона в историята. Вече минаха седем години, само че не престават с лъжите, с цел да ме дискредитират, вършейки техните си неща с Катар. Махнаха емблемата на УНИЦЕФ от фланелката и сложиха тази на Катар. Казваха, че сме управлявали клуба по безконтролен метод и това им разреши да си правят техните неща с катарците.

Сега всичко излиза на показ. Имаме някогашен президент - Сандро Росел, който се опитваше да ме злепостави, само че е правил противозаконни покупко-продажби с Катар. Сега той е в пандиза за противозаконни комисионни. Тези мошеници се пробваха да ни дискредитират по подобен метод!

Бартомеу? Той е човек, който съумя да отвлече Барса с отношението и лъжите си. Той е президент, който е упрекван в съда, на него също не може да се разчита. Бартомеу е кукла на конци - на един човек, който е в пандиза. За мен протичащото се е срам. В клуба всичко е доста тъмно и това се дължи на настоящия президент.

Днес се обръща по-голямо внимание на институцията, в сравнение с тима, само че клубът зависи от представянето на терена. Последната година не се разви по този начин, както се очакваше. Ние произвеждахме гении от школата си, успявахме да създадем звезди от тях. А в този момент от първия тим се постанова единствено Сержи Роберто. Мнозина си потеглиха и това е притеснително.

Най-важните фигури в историята на Барселона съгласно мен са Жоан Гампер, Ласло Кубала и Йохан Кройф. Те са тези, които трансформираха клуба и дефинираха цяла една епоха. В случая с Йохан, той го стори два пъти. Той е най-важният, тъй като като състезател донесе купата след 14 години очакване, а като треньор донесе първата европейска купа и 4 следващи трофеи в Ла Лига. Той донесе вдъхновението, разбирането за играта, философията си.

Преди играчите идваха при нас и за по-малко пари, които можеха да вземат на друго място. Защо? Защото нямаха самообладание да играят с Роналдиньо, Деко, Меси, Шави, Иниеста. Барса имаше е имиджа на клуба, който популяризира УНИЦЕФ гратис. Бяхме атрактивен клуб. Всички тук бяха щастливи от стойностите, които Барса носеше. А в този момент имаме президент, който е обвинен в съда.

Барселона заспа, само че да се надяваме, че няма да сънуваме кошмари. При моето ръководство Реал не завоюва европейска купа, а в този момент има три. Справят се по-добре от Барса. Затова бордът ни би трябвало да подаде оставка.

С Меси и наличните играчи се надявам да се построи тим, тъй като предходната година не го сторихме. Реал има по-добра скамейка и по тази причина стана първенец ".

 Меси мина Стоичков по голове в шампионата
Меси мина Стоичков по голове в шампионата " Жоан Гампер ", към този момент е едноличен №1

Камата е на второ място с Асенси и Чики Бегиристайн
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР