Най-успешният отбор в историята на Лига Европа Севиля назначи нов

...
Най-успешният отбор в историята на Лига Европа Севиля назначи нов
Коментари Харесай

Новият треньор на Севиля е ветеран в Ла Лига

Най-успешният тим в историята на Лига Европа Севиля назначи нов ментор, откакто през вчерашния ден уволни Хорхе Сампаоли.
Прочетете още
Това е опитният баски експерт Хосе Луис Мендилибар, както се очакваше и от испанските медии. Договорът му ще бъде до края на сезона.

Мендилибар към този момент организира подготовка с тима и бе показан през днешния ден. Той има голям стаж в испанския футбол, като е водил цели 448 мача в Ла Лига. В гореспоменатите мачове Мендилибар реализира 128 победи и 125 равенства, като има 195 провали.

През дългата си треньорска кариера 62-годишният експерт е водил отбори като Ейбар, Атлетик Билбао, Валядолид, Осасуна и Леванте, като за последно беше отпред на Алавес.

Севиля още веднъж е на равнище в Лига Европа, където е на четвъртфинал, само че там ще срещне Манчестър Юнайтед. Турнирът обаче е единственият късмет на отбора да играе в европейските клубни шампионати през идващия сезон. 

Отборът отпадна от шампионата за Купата на краля, а в Ла Лига се бори за оставането си в групата. 

В момента Севиля е на 14-то място с 28 точки, само че единствено на две от зоната на изпадащите. Севилци нямат никакъв късмет да стигнат до седмото място, което дава право на присъединяване в евротурнирите. Така единственият късмет е да завоюват Лига Европа още веднъж и да завоюват директна квота за Шампионската лига. Ако това обаче не се случи Севиля няма да играе в евротурнирите за първи път от сезон 2003-2004. 

Мендилбар е третият треньор на Севиля през сезона след Хулен Лопетег и Хорхе Сампаоли. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР