Най-успешният мениджър на хедж фонд е печелил по 10,4 млн.

...
Най-успешният мениджър на хедж фонд е печелил по 10,4 млн.
Коментари Харесай

Най-успешният мениджър в хедж фонд печелил по над 10 млн. долара дневно през 2020 г.

Най-успешният управител на хедж фонд е печелил по 10,4 млн. $ всеки един ден от 2020 година, в това число в събота и неделя. Това демонстрира годишната ранглиста за най-богатите в сектора на профилираното издание Institutional Investor, което излиза от над 50 години.

Става въпрос за Израел Енгландер, който ръководи Millennium Management.  Енгландер е спечелил 3,8 милиарда $ в границите на предходната година. Това не е единственото му извънредно достижение. Той е бил в листата с най-богатите хедж  фонд мениджъри 19 пъти за последните 20 години. Неговите клиенти също не могат да се оплачат от работата му – единствено в границите на 2020 година дейните на фонда му са се нараснали с 10,2 милиарда $. Това е една извънредно добра година за този фонд, тъй като от основаването си през 1989 година той е генерирал облаги от общо 36 милиарда $ за клиентите си.  

Второто място остава за Джим Симонс от Renaissance Technologies, който е нараснал благосъстоянието си с 2,6 милиарда $ през 2020 година Това е извънредно на фона на представянето на главните три фонда, които той ръководи. Те са генерирали негативна рентабилност в порядъка сред 20% и 30%. Друг фонд на Симонс, в който са средствата главно на неговите чиновници, пък генерира позитивна рентабилност от 76%.

Сумарно видяно най-високоплатените мениджъри в хедж фондове са спечелили приблизително по 1,28 милиарда $ през 2020 година, което е безспорен връх на приходите във финансовия бранш, демонстрира описът на Institutional Investor.  Според представителната ранглиста най-хубавите 25 души в занаята са спечелили общо 32 милиарда $ през предходната година. Общо 15 от тях са спечелили над 1 милиарда $, като за съпоставяне през 2019 година техният брой е бил близо два пъти по-малък – единствено 8. Според Си Ен Би Си обаче големите доходи на фонд мениджърите и изключително в светлината на сагата GameStop, ще провокира социална дискусия по отношение на регулациите на финансовия пазар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР