Най-успешният футболен клуб от Азербайджан в последните години – Карабах

...
Най-успешният футболен клуб от Азербайджан в последните години – Карабах
Коментари Харесай

Карабах официално представи Матеус да Силва

Най-успешният футболен клуб от Азербайджан в последните години – Карабах (Агдам) показа си новото попълнение от българския Локомотив (Пловдив) - десният защитник Матеус да Силва.

" Дълго проточилите се договаряния завършиха сполучливо и към този момент имаме подписан контракт за 2+2 години с 25-годишния бранител. Бразилският футболист ще носи фланелката с номер  2 в нашия тим ", се споделя в формалното известие на Карабах.

25-годишният десен бек ще бъде картотекиран за груповата фаза на клубния шампионат, в който първенците на Азербайджан ще вземат участие. В четвъртък те играят първи плейофен мач за попадане в Лига Европа против Олимпия (Любляна), а съдийска бригада отпред с Георги Кабаков ще свири мача на стадион " Стожице ". При проваляне азерите ще слязат в групите на шампионата Лига на Конференциите.
Бразилецът пристигна на Лаута доскоро повече от една година – при започване на юли 2022-а година и незабавно направи усещане с качествата си-. В миналогодишната акция записа 32 мача във всички шампионати и вкара един гол, а през тази година в първите 6 мача беше титуляр и вкара 1 гол. Въпреки че играе като десен защитник, Матеус да Силва без проблем може да бъде употребен и в средата на терена - като външен халф или централен полузащитник.

Според страницата за футболни покупко-продажби transfermarkt.com Локомотив (Пловдив) ще получи 350 хиляди евро за правата на бразилеца, който през зимата отхвърли да премине в ЦСКА 1948. Карабах е 10 пъти първенец на Азербайджан, включително в три от последните четири сезона.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР