Най-успешният български треньор зад граница - Станимир Стоилов, заяви, че

...
Най-успешният български треньор зад граница - Станимир Стоилов, заяви, че
Коментари Харесай

Мъри Стоилов: Футболът ни е примитивен, България в момента се знае заради Лудогорец

Най-успешният български треньор зад граница - Станимир Стоилов, съобщи, че българският футбол е първичен и България се знае поради Лудогорец.

" Няма да е ненормално, в случай че Лудогорец не стане първенец. Седем години доминация е прекомерно доста за тимове като Левски и ЦСКА. Но е очевидно, че Лудогорец е доста напред в развиването си като клуб. Клуб, който строи стадион, има лична база, към този момент е изпреварил всичките ни водещи клубове с километри. В игрово отношение към този момент би трябвало да се замислят клубовете и най-много треньорите и спортните хора по какъв начин да застигнат Лудогорец. Лудогорец си заслужи всички триумфи.

Ако в България постоянно има едно „ само че “ за нашия шампионат, в Европа това не е по този начин. Лудогорец трайно участва там. България се знае сега с името Лудогорец. Двата водещи тима би трябвало съществено да се замислят по какъв начин да изпреварят Лудгорец – първо в игрови проект. Като организация на клуба са на светлинни години пред другите – с базата и стадиона. Ако Левски особено и ЦСКА не строят бази и игрища, няма късмет да бъдат прочут клуб в Европа. Ако някой ми каже огромен клуб без лична база и стадион, значи аз нищо не разбирам. Просто нашият футбол е първичен “, сподели Мъри.

„ Който всред Левски и ЦСКА се приготви по-добре и се показа по-добре, той ще измести Лудогорец. Казах, нещата опират до треньори и спортни ръководители. Първо треньорите би трябвало да се запитаме дали сме задоволително положителни. Има по-голяма толерантност към непознатите треньори, по-голямо почитание от медии и почитатели, само че в последна сметка българските треньори постоянно сме били малко от онеправданата страна, само че очевидно има и за какво. Нашата кожа прекомерно елементарно я предаваме “, продължи Стоилов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР