Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров сподели първите си

...
Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров сподели първите си
Коментари Харесай

Гришо след успеха: Контролирах нещата на корта

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров показа първите си думи, откакто се класира за четвъртфиналите на АТР 500 шампионата в Ротердам.

" Изиграх по-добър мач от през вчерашния ден сигурно, удрях топката по-добре, във значимите моменти излизах на мрежата и играх нападателно, което ми оказа помощ доста. Поддържах високо равнище на игра, което ми оказа помощ доста против състезател като Мартон (Фучович). Винаги имаме такива борби с него, дори това си казахме и на мрежата: Всеки път е мъчно, през днешния ден беше малко по-различно. Но това е тенисът и през днешния ден в действителност играх по-свободно ", изясни Димитров по какъв начин е видял срещата с унгареца.

Той продължава без изгубен сет при десетото си присъединяване в зала " Ахой ", където дебютира с " уайлд кард " преди 15 години.



Дали страхотният му сервис и това, че разчита още по-добре началния удар на противника е в основата на отличното му показване през годината?

Той се засмя и отговори пред БНР: " С това стартира играта – сервис и ретур, тъй че сигурно това е огромен плюс. Много са нещата, мисля че цялостната ми игра е добре сега и това е играта, която ми оказа помощ да бъда във всеки мач. Защото сега, в който намалиш оборотите, това се усеща и играта се трансформира. Така че, колкото повече контролираш нещата (на корта), толкоз по-добре ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР