Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за

...
Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за
Коментари Харесай

Григор Димитров на втори четвъртфинал в Париж

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за повторно на четвъртфиналите на Мастърс 1000 шампионата в зала в Париж при 11-ото си присъединяване.

Той се наложи над Александър Бублик, който показва Казахстан, с 6:2, 6:2 за малко повече от час игра. Първата ри ракета стигна до тази фаза в зала „ Акор Арена “ и през 2019 година, когато беше спрян на полуфинал от Новак Джокович.

Димитров стартира вихрено мача и поведе за 10 минути с 3:0 с два пробива, пристигнали след двойни неточности на противника. След това роденият в съветския град Гатчина ексцентрик върна единия брейк на нула. Гришо обаче още веднъж проби за 5:2 и по-късно сервираше за спечелването на частта. Той поведе с 40:15 и осъществя първия сетбол след елегантна игра на мрежата. В първата част, която продължи единствено 28 минути, Димитров направи единствено трети непредизвикани неточности.

Във втория гейм на идната част Гришо отрази точка за пробив преди да вземе подаването си за 1:1. В четвъртия гейм българинът разреши да се стигне от 40:0 до тъждество, откакто направи първите си две двойни неточности, само че се концентрира и завоюва играта. Веднага по-късно Димитров стигна до два следващи брейкбола и съумя при първия с мощен смаш. В идващия гейм Бублик стигна до точка за пробив, само че 32-годишният хасковлия я „ изтри “ с отличен сервис и след това затвърди за 4:2. Това отчая противника, който счупи ракетата си. В седмия гейм някогашният №3 в света стигна до нови два брейкбола и елементарно направи втория си пробив. После Димитров сервираше за място на четвъртфиналите. Българинът поведе с 40:15 и осъществя първия мачбол с съвършен начален удар.

Победителят направи 14 печеливши удари при 11 непредизвикани неточности в мача.

Следващият противник на Григор се дефинира по-късно през днешния ден в мача сред Хуберт Хуркач и Франсиско Серундоло.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР