Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров отпадна на полуфинал

...
Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров отпадна на полуфинал
Коментари Харесай

Гришо отпадна на полуфинала в Ротердам

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров отпадна на полуфинал на АТР 500 шампионата в зала в Ротердам, предава БНР.

Шестият подложен отстъпи на петия в схемата Алекс де Минор от Австралия с 4:6, 3:6 след 83 минути игра на централния корт в " Ахой ".

Срещата не стартира добре за първата ни ракета, който беше продънен на нула, а по-късно австралиецът затвърди за 2:0. Григор откри първото си подаване и взе на нула третия гейм.

След това първенецът от Бризбън стигна до точка за връщане на пробива, само че след дълго разиграване изкара топката в навън. После „ размина “ Де Минор на мрежата, само че още веднъж не съумя да пробие и в последна сметка Демона взе подаването си. При 5:4 той сервираше за спечелването на частта. Де Минор стигна до сетбол, само че изпрати доста в навън елементарно воле. Григор сбърка слайс бекхенд и противникът получи втора опция, която отново пропиля. При третия сетпойнт обаче австралиецът реализира ас. Частта продължи 42 минути.

След края Димитров отиде до съблекалнята. Той още веднъж беше продънен в откриващия гейм, когато топката от разрези бекхенд закачи лентата на мрежата и не пожела да падне в другата половина на корта. В идващия гейм се стигна до тъждество, само че Де Минор взе подаването си. В шестия гейм Григор не съумя да осъществя точка за пробив. В деветия гейм при подаване на българина противникът стигна до мачбол и срещата свърши след форхенд в навън на Димитров.

За представянето си в Ротердам българинът заслужи 200 точки за международната класация, както и 114 490 евро от наградния фонд преди облагането на сумата с налози. Следващият шампионат за Димитров е в Акапулко от 26 февруари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР