Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров отпадна на осминафиналите

...
Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров отпадна на осминафиналите
Коментари Харесай

№1 в света отказа Григор Димитров

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров отпадна на осминафиналите на Мастърс 1000 в Париж в зала и по този начин приключи сезона с 26 победи и 22 провали.

Той отстъпи на лидера в международната класация Карлос Алкарас от Испания с 1:6, 3:6 след 72 минути игра.

Григор не съумя да откри отговор на играта на противника и загуби първите четири гейма в срещата. Хасковлията най-накрая взе подаването си за 1:4. В седмия гейм 31-годишният Димитров сервираше за оставане в сета. Той поведе с 40:0, само че Алкарас завоюва идващите пет разигравания, а с това и сета след 27 минути игра.

В началото на идната част Григор стигна до първата си точка за пробив, само че 19-годишният испанец я отрази с ас и след това взе подаването си за 1:0. В идващия Алкарас направи брейк и по-късно затвърди за 3:0. После Димитров завоюва сервис гейма си и по този начин прекъсна отрицателната серия от пет следващи изгубени. Веднага по-късно той поведе с 40:15 при подаване на противника и го проби след бекхенд в навън на ибериеца. Гришо изравни за 3:3, като взе сервиса си на 30. После българинът още веднъж получи две следващи точки за нов брейк, само че Алкарас ги отрази и взе гейма. За страдание младежът незабавно по-късно проби и след това сервираше за място на четвъртфиналите. Той стигна до мачбол и ликува, откакто ретурът на Димитров излезе в навън.
















































--> -->     Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР