Най-успешният български тенисист Григор Димитров ще направи открит урок за

...
Най-успешният български тенисист Григор Димитров ще направи открит урок за
Коментари Харесай

Модел за подражание: Григор Димитров ще изнесе открит урок за деца в София на 17 септември

Най-успешният български тенисист Григор Димитров ще направи открит урок за деца на 17 септември, броени часове преди благотворителния му мач против сърбина Новак Джокович, проведен от Фондация „ Григор Димитров “.

Освен скъпи препоръки за възстановяване на техниката на младите тенисисти, децата ще научат какъв брой значима е грижата и предварителната защита на здравето, дисциплината и постоянството за сполучливото им развиване в спорта и професионалния им живот. Събитието се провежда в партньорство с една от водещите фармацевтични компании в България MSD, а тематиката на урока ще бъде „ Гейм, Сет, Мач за здравето! “ и ще събере деца от разнообразни спортни школи в столицата.

През 2020 година Григор Димитров сътвори своята едноименна благотворителна фондация, с цел да предизвиква развиването на децата посредством своя личен образец и този на огромните международни звезди в тениса, и да им помогне за създаване на умения за физическа, прочувствена и психическа резистентност, предпочитание за победа, мощ на духа в пътя им към триумфа.

„ За да съумявам е нужна дисциплинираност и мощна мотивация. Game. Set. Match за здравето! Успехът е неизменност! Ще се забележим в София! “, съобщи Димитров преди срещата му с децата.

Превенцията на здравето измежду подрастващите е основна тематика за фармацевтичната компания, която тази година отбелязва своята 30-годишнина на българския пазар с поредност от начинания, измежду които е и партньорството с Фондация „ Григор Димитров “ за демонстративния благотворителен мач. Компанията споделя идеята на събитието: децата и младите българи да бъдат подкрепяни в пътя им към реализиране на задачите и фантазиите им, да възпитат в себе си устойчивост и мощ на духа, да придобият убеденост и да побеждават.

„ Като световен водач, наша отговорност е с изключение на създаването на новаторски медикаменти и ваксини за редица болести, по този начин и предварителната защита на здравето на всички пациенти, в това число и на децата. Радваме се, че в лицето на Григор Димитров намерихме същински покровител на нашата задача “, разяснява Милена Органджиева, ръководещ шеф на MSD България, Северна Македония, Косово и Албания.

Източник: Tema Sport

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР