Най-успешният български клуб ЦСКА е изпълнил всички изисквания на УЕФА

...
Най-успешният български клуб ЦСКА е изпълнил всички изисквания на УЕФА
Коментари Харесай

ЦСКА изпълни всички изисквания на УЕФА, забраните и наказанията паднаха

Най-успешният български клуб ЦСКА е извършил всички условия на УЕФА и няма да получи възбрана за присъединяване в европейските клубни шампионати, оповестиха от централата в Нион.

" Армейците ", дружно с португалските клубове Порто, Спортинг (Лисабон) и Санта Клара, са изпълнили условията на Клубния финансов надзорен орган на УЕФА. През декември 2021 година и януари 2022 година четирите клуба, както и гибралтарският Мон Калпе, получиха условни санкции от УЕФА за изваждане от европейските шампионати за период от една година и период до 31 януари 2022 година да потвърдят, че са съумели да изплатят дължими просрочени отговорности към 30 септември 2021 година.
 Адвокатът на ЦСКА за емблемата: Брутални операции!
Адвокатът на ЦСКА за емблемата: Брутални операции!

" Спечелихме две каузи "

ЦСКА имаше да заплаща отговорности към някогашни футболисти, само че към този момент всичко е платено.

Така само Мон Калпе ще изтърпи отнемане от година отвън европейските шампионати, защото скромният гибралтарски клуб не е извършил условията на УЕФА.

Испанският клуб Бетис получава пролонгация от УЕФА до 1 март, с цел да потвърди, че е изчистил минали отговорности, другояче ще получи спомагателна санкция от европейската централа, се споделя още в днешното решение.

Порто и британският Уулвърхямптън пък са изпълнили условията на УЕФА за доходност, които подписаха надлежно през 2017 и 2020 година и заради това повече няма да бъдат под особено наблюдаване.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР