Най-успешният азиатски майстор на щеката в историята Динг Дзюнхуей спечели

...
Най-успешният азиатски майстор на щеката в историята Динг Дзюнхуей спечели
Коментари Харесай

Динг Дзюнхуей отново е шампионът на шестте червени

Най-успешният азиатски занаятчия на щеката в историята Динг Дзюнхуей завоюва за повторно в кариерата си Световното състезание по снукър с шест червени топки.

В напълно азиатски край в Тайланд Динг се наложи с 8:6 над любимеца на домакинската аудитория Тепчая Ун-Ну и седем години по-късно още веднъж сграбчи трофея.

Предишният успех на Динг в конкуренцията беше през 2016 година, когато завоюва с 8:7 против Стюърт Бингам. Макар и в нетрадиционния формат, китаецът се добра до първи трофей в шампионат на World Snooker Tour от 2019 година, когато покори Шампионата на Обединеното кралство.

Малко над 100 хиляди паунда е премията за първенеца на шестте червени, който получи купата от краля на Тайланд. Тепчая Ун-Ну пък не можа да завоюва шампионата за повторно след 2015-а, когато надделя на финала Уенбо Лянг.

“Всички обичат да пътуват до Тайланд за този шампионат. Няма напрежение за ранглистата и ситуацията е по-лежерна. Организацията беше на доста добре равнище и се веселя, че завоювах шампионат, в който всички играчи изпитват наслаждение да вземат участие. Някои пристигнаха за първи път като Рони и Джъд, като се забавляваха доста. Сега ми следва да упражнявам интензивно за края на сезона ”, сподели Динг, който е 24-ти в международната класация и ще би трябвало да играе квалификации за Световното състезание в “Крусибъл ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР