Най-усмихнатите първолаци в България учат в 1 б клас в

...
Най-усмихнатите първолаци в България учат в 1 б клас в
Коментари Харесай

Най-усмихнатите първолаци са от 1 б на ОУ „Васил Левски”...

Най-усмихнатите първолаци в България учат в 1 б клас в пловдивското ОУ „ Васил Левски”. Те пребориха деца от общо 270 образователни заведения от цялата страна, а с изключение на необикновената купа, през вчерашния ден си получиха и грамотите от състезанието на фондация „ Усмивка”.

Никой не е сюрпризиран, тъй като още с постъпването си в школото хлапетата избрали паралелката им да се споделя „ Деца-слънца”. На вратата на класната стая са си окачили книжен безоблачен обелиск, а всеки негов лъч е със фотография на едно от 24-те деца в паралелката.

Не е мъчно да си усмихнат, уверена е Ана-Никол. Заедно с връстниците си тази есен тя се присъединила във второто издание на школската самодейност „ Подари усмивка”. Децата изрязали от жълт картон усмивките, а след това застанали пред образователната постройка да ги раздават на родители и минувачи. Така за 15 минути над 80 души в действителност се засмели, получавайки хартиената „ покана” за положително въодушевление.

Сега първолаците са в нова атака - ще пращат коледни картички на свои връстници по целия свят. По планове от платформата eTwinning ОУ „ Васил Левски” си партнира с 99 учебни заведения от разнообразни страни. Фокус на плана е отбелязването на Рождество Христово, като във всяка страна учениците коментират по какъв начин се чества при тях празникът, свързват се онлайн с другите деца по света. Така пловдивските деца безусловно надникват в класната стая на приятелите си в другите страни, по едно и също време с това се реализира културен продан, привиква се към работа в екип, а и хлапетата напредват с британския. На този език надписват и честитките.

Тези дни в ОУ „ Васил Левски” към този момент са пристигнали първите пликове с шарени марки от Англия, Гърция, Турция, Полша, Унгария, Малта, Испания, Италия. Обичат ни, възкликна през вчерашния ден Мими, като разпростра една от картичките с изрязано сърце. Хриси още не може да написа буквите на латиница, само че е запланувала в отговор да нарисува снежен човек.

Голяма част от тези хубости първолачетата с класна Боянка Митева основават в занималнята следобяд с възпитателката Калинка Русалова. Тя е доста дейна в еTwinning плановете и взе участие в семинар „ Креативни и цифрови компетентности в планове за учители” в Гърция. Форумът бе открит персонално от просветния министър на прилежащата страна Теодорос Барис.
тагове усмихнати първокласници конкурс ОУ  Най-усмихнатите първолаци са от 1 б на ОУ „ Васил Левски ” СНИМКИ  Най-усмихнатите първолаци са от 1 б на ОУ „ Васил Левски ” СНИМКИ  Най-усмихнатите първолаци са от 1 б на ОУ „ Васил Левски ” СНИМКИ  Най-усмихнатите първолаци са от 1 б на ОУ „ Васил Левски ” СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР