"Най-трагичен бих могъл да кажа, че е преходът между 4

...
"Най-трагичен бих могъл да кажа, че е преходът между 4
Коментари Харесай

Министър Денков: Трябват промени в прехода от 4-ти към 5-ти клас

"Най-трагичен бих могъл да кажа, че е преходът сред 4 и 5 клас. Причините са другият метод към преподаването и появяването на разнообразни учители по-различни предмети. В 5 клас става един извънредно тежък преход и той би трябвало да бъде изменен като метод. "

Това сподели просветителният министър акад. Николай Денков пред

По думите му има свръхчувствителност измежду родителите за матурите, само че би трябвало да бъдем извънредно деликатни. Тази година за първи път имахме 108 брой изпити, с разнообразни изпитни материали в границите на месец, като това е доста повече, в сравнение с предходната година, изясни Денков.

С 4 точки са обезщетени учениците в 10 клас на изпита по математика поради сбърканата формула. Действително сбърканите формули, са основали напрежение поради конвертиран файл, при който скобите във формулата са изчезнали. Имало е и учебни заведения, които не са получили верните формули. Затова учениците са обезщетени служебно с 4 точки в задачата, която се е изисквало да се употребява вярната формула.

Във връзка с матурата след 7 клас, Денков изясни, че разказът "Талисманът " на матурите след 7 клас подхожда на всички условия. Много е рисково да се плъзнем по линията по тази причина, че не ни харесва създателят, в случай че няма проблем в описа. Нашата цел е да имаме най-хубавите текстове за седмокласници, с цел да може да го преразкажат, сподели просветителният министър.

За Националното външно оценяване след 4 клас и специалността "Пожарникар ", Денков изясни, че би трябвало да се влезе малко по-дълбоко в логиката по тази причина какво съставлява специалността "Пожарникар ". Според Денковдецата би трябвало да знаят, че пожарникарят не е просто човек, който гаси пожар. Ако в този момент избухне пожар и ние с вас стартираме да гасим, това прави ли ни пожарникари? Ако на следващия ден обясняваме урока на децата си, това прави ли на учители?, запита просветният министър.

Той счита, че нервността към този въпрос не е напълно градивна, уточни просветителният министър.

Денков ще чака да свършат изпитите, с цел да се мисли дали ще има смяна в образователния материал или не.

Той не знае дали кабинетът ще падне след вота на съмнение, импортиран от ГЕРБ. Би могло да има друга настройка в Народното събрание, само че задачата е да се промени България, а не просто да се върне остарелият модел на ръководство. Трябва да се търси друга настройка на властта, в случай че вотът на съмнение мине, тъй като няма значение дали министър председател ще е Кирил Петков или Асен Василев, а са значими задачите на ръководство, акцентира министърът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР