Най-топло в първия следобед на юли е в Русе, сочат

...
Най-топло в първия следобед на юли е в Русе, сочат
Коментари Харесай

Десетилетен температурен рекорд падна в Шумен, най-топло е в Русе

Най-топло в първия следобяд на юли е в Русе, сочат данните на метеоролозите. В Шумен пък бе строшен десетилетен температурен връх.
 
Горещо време в събота, червен код за 17 области на страната

43.3 градуса са измерени в Русе в 15.00 часа, оповестиха за Дарик от метеорологичната станция в града. Най-вероятно обаче температурата ще се повиши още до 18.00 часа, споделиха експертите.
 
Това е връх за тази дата, а по-високи са били градусите на 26 юли 2000 година, когато термометрите са отчели 44 градуса.
 
Трима пациенти са настанени в отделението по кардиология в русенската болница след проблеми със сърцето, дължащи се на високите температури.
 
Една жена е колабирала от жегите, само че след оказване на помощ и оводняване е освободена за домашно лекуване, оповестиха от лечебния кабинет.
 
Двама са прегледани с недоволства за световъртеж, само че положението им към този момент е устойчиво. 
 
Почти 80-годишен температурен връх падна на 1 юли в Шумен. Термометрите заковаха 37,2 градуса по Целзий, като до момента най-топло на 1 юли е било през 1938 година. Тогава живакът е стигнал до 34,4 градуса и до момента по-топъл 1 юли не е имало.
 
Полезни препоръки в горещото време
 

Най-високата температура в страната към 15.00 часа в събота е измерена в Русе, оповестиха по-рано от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, представени от Фокус. Оттам показаха, че температурата в съботния следобяд е била 42 градуса.  

Високи са били температурите в Сандански, където термометрите са показвали 41 градуса, както и в Плевен, Ловеч и Свищов, където са измерени 40 градуса.
 
39 градуса са измерени в Хасково, Кюстендил, Силистра, Кнежа и Лом, а в Кърджали, Гоце Делчев и Сливен температурата е била 38 градуса.
 
За броени часове петима души починаха в София поради жегата

В София са измерени 37,4 градуса.
 
От Национален институт по метеорология и хидрология обясниха, че е всекидневно времето при започване на юли да бъде горещо, само че разясниха, че някои от измерените температури са малко над нормата.
 

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР