Най-топлата зима в Австралия, откакто се води статистика, е била

...
Най-топлата зима в Австралия, откакто се води статистика, е била
Коментари Харесай

Австралия бие аларма: Това не се е случвало никога до сега!

Най-топлата зима в Австралия, откогато се води статистика, е била " задвижена " от климатичните промени, съобщи Дарик, базирайки се на отчет на локална неправителствена организация. Авторите му от Съвета за климата оповестяват, че тази година оптималните температури през зимата сред юни и август в южното полукълбо са се повишили с близо два градуса Целзий над междинните.

" Австралия счупи няколко върха, освен това не от положителните ", споделя Уил Стифън от Съвета за климата, основан през 2013 година

В отчета се показва, че " извънредно топлата и суха зима " е станала 60 пъти по-вероятна вследствие на " влошаващите се климатични промени ".



" Без съответни ограничения за справяне с световното стопляне, вследствие на повишението на световните температури доста топли зими чакат Австралия и отсега нататък ", добавя Лесли Хюс от организацията.

Според отчета през зимните месеци страната е отбелязала над 260 върха, свързани с топлината и оскъдните превалявания. Сред тях са най-сухият юни в два австралийски щата и най-горещият юли в Сидни.

Авторите на отчета регистрират също, че топлите интервали през зимата са били по-дълги, по-чести и по-интензивни.

Специалистите означават още, че сходни рекордни зимни топлини са причина за повече рискови пожари, които се развихрят по-рано от нормалното и бушуват по-продължително спрямо предишни години, унищожавайки големи площи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР