Най-титулуваният ни боксьор в момента Даниел Асенов си е поставил

...
Най-титулуваният ни боксьор в момента Даниел Асенов си е поставил
Коментари Харесай

БГ Тайсъна: Остават ми още 10% и атакувам олимпийската титла

Най-титулуваният ни боксьор сега Даниел Асенов си е сложил висока цел за Олимпийските игри в Токио. Тайсъна, който е нееднократен европейски първенец при мъжете и младежите, е окуражен да се върне от японската столица със златен орден. Пред уеб страницата на БФ Бокс спортистът, който ще навърши 24 години на 17 май, показа, че се усеща в отлична форма при оставащи малко повече от два месеца до старта на Игрите.

„ Подготовката върви обикновено, към този момент има предолимпийска тресчица и сме в финален цикъл от тренировки. Няма травми, което е най-важното. Нямам терзание по отношение на квотата. В моя щаб наблюдават всичко и доколкото знам, шансът да не взема квота е към 1 %. Гледам и мисля в посока Олимпийските игри. Добре подложен съм в международната класация в тази категория, тъй че няма какво да го мисля. Смятам, че имам още напълно малко, с цел да вляза в оптималната си форма за Токио. Техника и тактичност са ми на високо равнище. Струва ми се, че нямам още нужната мощ, само че това може и да не е по този начин, тъй като в Белград играх на по-висока категория. Ако би трябвало да го правя оценка в проценти, може би още десетина % са ми нужни, с цел да съм във върхова форма. За тези два месеца, които остават, ще натрупам и тези 10 %, с цел да нападам олимпийския връх. Трябва да се целим високо, допустимо най-високо. Няма по какъв начин да отида без самочувствие в Токио и да чакам да стане някакво знамение. Трябва да си слага цел, с цел да съумея, другояче отиваме единствено за самото участие”, сподели Асенов.

Тайсъна завоюва две огромни трофеи от началото на годината – на най-стария интернационален шампионат в Европа – Купа „ Странджа”, както и в края на април на „ Белградски победник”. На надпреварата в Сърбия той боксира при 57-килограмовите, което не е неговата действителна категория (52 кг). „ Белградски победник” бе със сериозна конкуренция. Излязох без напрежение, тъй като това не е моята категория, като бях спокоен и убеден в дейностите си. Победих много положителни боксьори и се веселя, че станах първи, тъй като шампионатът не беше по никакъв начин слаб. Срещу мен имаше боксьори с обезпечени олимпийски квоти, тъй че съм удовлетворен. Исках и да разуча по-долната категория, до 52 кг, да видя там боксьорите на какво равнище са. Планът бе да боксирам при 57-килограмовите, с цел да видя в профил по какъв начин се оправят съперниците ми, в каква форма са. Показах добра игра, което значи, че съм в добра форма. Не съм изостанал след пандемията. За мен е значимо да имам повече мачове, тъй като на публична среща е напълно друго по отношение на подготовка и спаринг. Натрупах опит в друга среда, считам, че този шампионат ми се отрази добре. Предполагам, че до олимпиадата ще вземам участие на най-малко още един, с което да завърша подготвителния цикъл. Ще бъде супер, в случай че успеем да участваме”, приключи БГ Тайсъна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР