Най-титулуваният играч и треньор в историята на българския клубен баскетбол

...
Най-титулуваният играч и треньор в историята на българския клубен баскетбол
Коментари Харесай

Петко Маринов: Чувствам се отново жив

Най-титулуваният състезател и треньор в историята на българския клубен баскетбол – Петко Маринов приказва пред Picknroll.bg за новата си роля. 68-годишната легенда бе назначен за консултант на президента на Лукойл Академик Валентин Златев и да оказва помощ на новия треньор на студентите Георги Давидов.

– Г-н Маринов, по какъв начин се чувствате назад в играта?

– Смело мога да кажа, че се усещам още веднъж жив. Баскетболът е моя живот и съм доста признателен, че получих късмет още веднъж до съм покрай играта. Искам да похваля тези млади треньори, които фактически работят по през целия ден, с цел да съумеят да отговорят на упованията. Събираме се час преди подготовка, приказваме, допитват се до мен. Моята роля е в психически проект. Засега съм извънредно удовлетворен от тази седмица, в която работихме. Имам още какво да дам.
 Тренировка на Лукойл Академик @@@
– Не спестихте рецензии към предходния треньор Шарон Друкер, от който не останахте изключително доволен…

– За мен Друкер е доста добър треньор, само че не беше наясно с нашата народопсихология. Загубихме аристократично някои мачове, само че нямахме бистър жанр. Лукойл постоянно е имал жанр – прекрасен, неприятен, постоянно го е имал. Сега разчитахме главно на самостоятелни дейности. Ние нямахме преход в нахлуване. Постепенните ни набези бяха мудни. С това мога да оказа помощ, тъй като имаме момчета, които би трябвало да са доста по-агресивни и групови.

– Как Ви се коства Георги Давидов, който до момента е бил кондиционен треньор?

– Нека не забравяме, че Георги има дълъг стаж като баскетболист, а също така в последните години бе неизменима част от щабовете на треньорите в Лукойл. Много прелестно сюрпризиран съм, споделих ти, непрекъснато са в залата. На мача с Ямбол идваха да се съветват с мен, споделяме си. аз станах от състезател треньор на ЦСКА, същото се отнася и за други сегашни треньори. Не съм обезпокоен от това естество. Като събрах момчетата им споделих, че те би трябвало да оказват помощ на Жоро. Като свърши мача с Ямбол те направиха огромен жест – прегръщаха го, радваха се с него и настроението като че ли се върна.
 Тренировка на Лукойл Академик @@@
– Какво смятате за конкуренцията в НБЛ?

–Ние нямаме опция с изключение на да си защитим купата. Балкан загуби от Левски, само че с Тити Папазов сините са напълно различен тим, няма какво да крием. Самоков вървят добре, имаме сериозна конкуренция. Берое няма да се откаже от апетитите си. Бил съм треньор на Любо Минчев, той израсна доста и триумфите се дължат главно на него. Имат краткотрайна рецесия, само че няма да оставят по този начин нещата. Нашите момчета обаче би трябвало да си върнат увереността. Тук е моята роля, да им оказа помощ да се изправят. Шампионатът е равносилен, само че ние сме си главен кандидат и би трябвало да си върнем купата. Гоним златен дубъл.

– Виждате ли почтени единици в Лукойл за шампионска борба?

– Да, виждам. Още малко ни би трябвало някой да се изяви като водач. Ние имаме равностойни момчета, само че ни би трябвало нов Георги Младенов или Тодор Стойков. В момента Асен се обрисува като подобен, само че Христо Николов би трябвало да изпъкне още малко, Божидар Аврамов също. Да влязат повече в тази роля. От тях се чака да са водещи.
 Лукойл Академик - Ю-Банка Трансилвания @@@
– Няма ли да се отрази отрицателно отсъствието от Европа?

– Това е по този начин. Голямата фантазия на президента ни бе да влезем в Шампионската лига. Но ние няма закъде повече да жалеем и да претърпяваме. Стискаме зъби и би трябвало да знаем, че няма накъде да отстъпваме.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР