Най-титулуваният бейзболен отбор Ню Йорк Янкис продължава да бъде и

...
Най-титулуваният бейзболен отбор Ню Йорк Янкис продължава да бъде и
Коментари Харесай

Ню Йорк Янкис е поскъпнал с 15% до $4,6 млрд.

Най-титулуваният бейзболен тим Ню Йорк Янкис продължава да бъде и най-скъпият клуб в МЛБ. 27-кратните първенци във Висшата лига на Съединени американски щати и Канада оглавиха класацията на американското икономическо сп. " Форбс " и в нейното 22-ро издание от 1998 година насам.

В подреждането за 2019 година " янките " са №1 със стойност от $4,6 милиарда, което съставлява нарастване с 15% по отношение на миналата година. На второ място е Лос Анджелис Доджърс ($3,3 млрд.), следван от първенеца Бостън Ред Сокс ($3,2 млрд.), а в Топ 6 са още Чикаго Къбс ($3,1 млрд.), Сан Франциско Джайънтс ($3 млрд.) и Ню Йорк Метс ($2,3 млрд.).

На последно място измежду 30-те клуба в МЛБ е Маями Марлинс ($1 млрд.), с малко закъснение зад Тампа Бей Рейс ($1,01 млрд.) и Канзас Сити Роялс ($1,025 млрд.), които са надлежно №29 и №28. Средната стойност на тимовете в Мейджър лийг е повишена с 8% до $1,78 милиарда, като за първи път всеки отбор коства най-малко $1 милиарда

" Това е 22-рото годишно проучване на МЛБ и за този интервал междинната стойност на клубовете е нараствала с 11% междинен годишен ритъм – уточни анализаторът на " Форбс " Майк Озанян. – За същия интервал тимовете от НБА и НФЛ са поскъпвали надлежно с 13% и 12%. Централизираният доход на МЛБ (главно националните ТВ права) е $2,76 милиарда през 2018 година, а локалният доход (от стадионите и местни телевизии) възлиза на $7,29 милиарда Това значи, че бейзболът се храни главно от билети, спонсорство и покупко-продажби с кабелни оператори. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР