Най-тежко пострадали от катастрофата с бургаски автобус, която вчера погуби

...
Най-тежко пострадали от катастрофата с бургаски автобус, която вчера погуби
Коментари Харесай

Екскурзоводката и шофорът на падналия в дере автобус са най-зле след катастрофата

Най-тежко потърпевши от злополуката с бургаски рейс, която през вчерашния ден погуби живота на жена, а други 19 бяха ранени, откакто возилото се озова в канавката на пътя след Свиленград, са водачът и екскурзоводката. Те са със счупени ломбални прешлени. Това сподели пред публицисти шефът на УМБАЛ-Хасково доктор Георги Гелов. В болничното заведение под негово управление са настанени общо 9 бургазлии, а тази заран кметът на Бургас Димитър Николов дойде на място, с цел да посети потърпевшите. Той и доктор Гелов дадоха информация за протичащото се.

" Шофьорът е с фрактура на втория ломбален прешлен, само че няма неврологична симптоматика, движи крайниците си без проблем. Екскурзоводката е с два счупени прешлена, само че също има моторна активност. Останалите пациенти са със относително по-леки пострадвания – главно фрактури. Всички са постоянни ”, увери шефът на хасковската болница доктор Георги Гелов.

Кметът на Бургас още веднъж акцентира, че който от потърпевшите желае да бъде превозен към Бургас, превозът е обезпечен. Към момента обаче незабавна потребност за това няма, защото изискванията в Хасково са доста положителни.

" Снощи прибрахме с рейс хората, които не бяха потърпевши от злополука – общо 17 индивида. След малко аз и екипа ми потегляме за Харманли и Свиленград, с цел да видя останалите наши съграждани в какво положение са и да вземем решение по какъв начин да действаме оттук насетне. В Харманли са настанени 6 пациенти. Двете потърпевши деца са там, те са на 10 и на 14 години и за благополучие са в доста положително положение. Рентгените и скенерите демонстрират, че нямат никакви увреждания ”, коментира  от своя страна Димитър Николов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР