Най-тежката суша от 50 години насам е обхванала австралийския щат

...
Най-тежката суша от 50 години насам е обхванала австралийския щат
Коментари Харесай

Австралийският щат Нов Южен Уелс преживява най-тежката суша от 50 години

Най-тежката суша от 50 години насам е обхванала австралийския щат Нов Южен Уелс. Обявено е бедствено състояние. Резервоарите с вода са празни и посевите съхнат. На фермерите е позволено да отстрелват кенгурута, които се конкурират с добитъка по дребното останали пасища. Прогнозите сочат, че ще в региона ще вали чак през ноември.

 © Българска телеграфна агенция
Щатското държавно управление разгласи през днешния ден, че 100 % от територията на щата, възлизаща на над 800 хиляди квадратни километра, са изложени на засушаване.

Министърът на индустрията на Нов Южен Уелс Нийл Блеър сподели, че това е една от най-сухите зими в Южното полукълбо в историята и най-сушавата от 1965 година насам.
" Много е тежко. В щата няма човек, който да не се надява да види малко дъжд за нашите фермери и районни общности ", добави министърът.
Щатските и федералните управляващи оказват финансова помощ, само че тя не е задоволителна да покрие вредите на фермерите.

Предвид прогнозите да няма дъждове през идващите три месеца скотовъдците би трябвало да решат дали да продължат скъпото и трудоемко изкуствено хранене на рогатия добитък и овцете, или да ги разпродадат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР