Най-тежката ракета на Индия GSLV Mk-III успешно потегли към Луната

...
Най-тежката ракета на Индия GSLV Mk-III успешно потегли към Луната
Коментари Харесай

Индия успешно се запъти към Луната

Най-тежката ракета на Индия GSLV Mk-III сполучливо потегли към Луната от космодрума " Шрихарикота ", оповестяват локални медии.

Ракетата, която е част от задачата Chandrayaan-2, трябваше да бъде изстреляна на 15 юли, само че проектът беше отсрочен поради техническа нередовност , която съгласно Индийската организация за галактически проучвания учените са съумели да разрешат в четвъртък.
 Индия изстрелва Chandrayaan-2 към южния полюс на Луната
Индия изстрелва Chandrayaan-2 към южния полюс на Луната

Първата сходна задача в историята на проучванията…

Индия ще се опита да изпрати транспортен съд на неразучения Южен полюс. Chandrayaan-2 е първият опит на Индия да стъпи на Луната, което е постигано досега единствено от Русия, Съединени американски щати и Китай. Целта на задачата е събиране на информация за минералния и химичен състав на Южния полюс на Луната, а също по този начин и търсене на вода.

#WATCH: GSLVMkIII-M1 lifts-off from Sriharikota carrying #Chandrayaan2 #ISRO pic.twitter.com/X4ne8W0I3R
— ANI (@ANI) July 22, 2019
Корабът е с маса 3850 кг . Той е оборудван с орбитален уред, луноход и роувър. Проектиран е да проучва повърхността на Луната в продължение на две седмици. По проект галактическият транспортен съд би трябвало да кацне на лунната повърхнина на 6-7 септември, откакто вземе дистанцията от 384 400 километра.

На Chandrayaan-2 ще му отнеме 54 дни да извърши задачата по кацане на Луната посредством деликатно планувани орбитални етапи.
 Индия в последния миг анулира задачата си до Луната
Индия в последния миг анулира задачата си до Луната

Мисията за изпращане на транспортен съд на неразучения Южен полюс на небесното тяло беше анулирана по-малко от час

Азиатската страна желае да изследва непознатия Южен полюс на Луната 11 година след първата сполучлива лунна задача на Индия. Chandrayaan-1 направи повече от 3 400 завъртания към Луната и работи 312 дни до 29 август 2009 година Chandrayaan-1 пренаписа геоложката история на Луната посредством разкриване на следи от водни молекули на лунната повърхнина.

Освен Chandrayaan-2, Индия създава проект за изпращане на хора в космоса до 2022 година

Мисията е проведена на фона на възобновения интерес на страните към изследването на Луната. През януари китайски транспортен съд се трансформира в първия, кацнал на далечната страна на Луната , а през април израелският транспортен съд Beresheet, първата частно финансирана задача до Луната, се разруши след проблеми с мотора.

Преди дни се навършиха 50 година стъпването на човек на Луната.
 Индия разкри кораба си за втората задача до Луната
Индия разкри кораба си за втората задача до Луната

Chandrayaan-2, орбитален уред, луноход и роувър, е създаден от Индийската организация за галактически изследвания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР