Най-тежката мярка за неотклонение взе Варненският районен съд спрямо 37-годишен,

...
Най-тежката мярка за неотклонение взе Варненският районен съд спрямо 37-годишен,
Коментари Харесай

Рецидивист открадна часовник и пари от автосервиз във Варна

Най-тежката мярка за неотклонение взе Варненският областен съд по отношение на 37-годишен, притеглен като обвинен за кражба на движимости и пари във Варна, оповестиха от пресслужбата на институцията за Moreto.net.

През деня на 10 януари тази година той откраднал от съблекалня на автосервиз ръчен часовник, гривна и парична сума от 1200 лв..

Деянието се явява осъществено в условия на рисков рецидив, като плануваното в законодателството наказване за сходно закононарушение е отнемане от независимост от 2 до 10 години.

Като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане, съдът одобри, че са налице и двете изискуеми от закона предпоставки - обосновано съмнение за авторство на действието и действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение или да се укрие.

37-годишният обвинен е неведнъж осъждан от разнообразни съдилища в страната и във връзка с него закононарушението, за което се води актуалното досъдебно произвеждане се явява осъществено в условия на рисков рецидив.

Именно за да се предотврати опцията той да извърши закононарушение или да се укрие, съдът реши, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР