Най-тежката българка отново излиза навън, пише България Днес. Десислава от

...
Най-тежката българка отново излиза навън, пише България Днес. Десислава от
Коментари Харесай

Голяма крачка: Най-тежката българка Деси вече не е затворник между 4 стени

Най-тежката българка още веднъж излиза на открито, написа България Днес. Десислава от Ловеч към този момент прави къси разходки на въздух след пет години, прекарани единствено вкъщи. Заради многото килограми 35-годишната жена бе пандизчия сред четири стени, защото неналичието на подобаващи условия в блока й не й позволяваха да си покаже носа отвън жилището.
След като от благотворителната фондация „ Подай ръка – дружно за по-добро бъдеще “ се заемат със случая й, се намират благодетели, които поставят парапет във входа й. Този дребен детайл прекатурва живота на Деси и тя прави огромна крачка напред в своето възобновяване. „ Малко по малко се движи. Вече има построен парапет в блока, в който живее, с цел да може да слиза по него. И тя го прави! За пръв път от доста дълго време насам Деси сама слиза и се качва, в градинката пред блока към този момент може да стои и напредъкът й е голям “, разяснява пред „ България Днес “ Поли от „ Подай ръка – дружно за по-добро бъдеще “.
35-годишната жена е пандизчия не просто на дома си, а на личното си тяло. Тежи над 200 кг. Чудовищното ежедневие я трансформира безусловно в руина. Десислава получава паникатаки. Вдига високо кръвно. Папиломи изникват непрекъснато по тялото й. Зъбите падат – не може да се храни и изпитва безчовечен болки всяка вечер. Не може да спи по тил – задушава се. Всички тези неща мъчно резервират душeвността здрава, само че Деси стиска зъби, пробва се да изплува на повърхността. Лъчът светлина се появява, когато младата жена взема решение да опише за казуса си и към днешна дата съумява да открие решение. Разходките на открито са първата стъпка подобряването й. Животът на Деси се прекатурва наобратно преди 5 години. Тогава майка й претърпява тежка трудова акцидент, по-късно прекарва и инсулт. Сърце не дава на борбеното момиче да остави най-близкия си човек в този сложен миг и застава неразделно до нея.
Улисана в грижите за родителя, Десислава понижава излизанията си. Стига до миг, в който тотално лимитира придвижването си и усилва храната. Килограмите стартират да се натрупат незабелязано, до момента в който стига до миг, в който не може да излезе от вкъщи си. „ Пожелаваме на Деси със същия хъс и предпочитание да не стопира да се бори за своите фантазии и да желае смяната в живота си. Ние продължаваме интензивно да се грижим за нея, добавя Поли.
След като се затваря вкъщи, Деси стартира да губи връзка с външния свят. Приятелите й я оставят един по един и допреди няколко месеца, младата жена няма нито един контакт в телефона си, на който може да звънне и да показа болката си. След като събира храброст да показа историята си, вълна от съпричастност залива Десислава. Към днешна дата тя се усеща по-спокойна и щастлива и гледа с оптимизъм към бъдещето си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР