Най-търсеният престъпник в Еквадор е изчезнал от затвора. Това съобщиха

...
Най-търсеният престъпник в Еквадор е изчезнал от затвора. Това съобщиха
Коментари Харесай

Най-търсеният престъпник в Еквадор изчезна от затвора

" Най-търсеният " нарушител в Еквадор е липсващ от пандиза. Това оповестиха управляващите в неделя, като започнаха интервенция по откриването му, съобщи " Ройтерс ".

Генерал Сезар Сапата, националният пълководец на полицията, сподели на конференция, че въоръжените сили на страната са открили, че един от пандизчиите в пандиза в Гуаякил е липсващ.

Докато Сапата не загатна пандизчията по име, прокуратурата сподели, че ще проверява " хипотетичното бягство " на Хосе Адолфо Масиас, водач на незаконната група Los Choneros.

Масиас, чийто псевдоним е " Фито ", беше наказан през 2011 година на 34 години затвор за разнообразни закононарушения, в това число трафик на опиати и ликвидиране.

Los Choneros е незаконна организация, която управляващите свързват с изнудване, убийства и трафик на опиати, наред с други закононарушения, и упрекват групата, че управлява главните затвори в страната.

" Благодарни сме за смелостта и ангажираността на силите на реда, които в интервенция, включваща повече от 3000 души, се заеха с издирването на най-търсения пандизчия ", сподели представителят на президента Роберто Изуриета.

Враждуващи незаконни организации постоянно се сблъскват в пренаселените затвори в Еквадор и формалните данни демонстрират, че повече от 400 пандизчии са умряли от 2021 година насам.
 Затворници взеха за заложници 57 надзиратели и служители на реда в Еквадор
Затворници взеха за заложници 57 надзиратели и служители на реда в Еквадор

Затворите в Еквадор са място на кървави саморазправи сред съперничещи си банди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР