Най-търсеният от младата публика на Варна модул от програмата на

...
Най-търсеният от младата публика на Варна модул от програмата на
Коментари Харесай

Ladies of Jazz откриват кросоувър програмата на Музикалното Варненско лято

 Най-търсеният от младата аудитория на Варна модул от програмата на Международния музикален фестивал " Варненско лято " ще разпръсне свежа сила навън в обичаните от феновете на свободната музика места – Археологическия музей и лятна сцена клуб " Ментол “, и на влиятелната сцена на Летния спектакъл. Сред колоритната зеленина на неповторимия Летен спектакъл на 24 август ще излязат три изключителни български музикални дами от разнообразни генерации. Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева ще показват за пръв път във Варна плана си " Ladies of Jazz “, в който вземат участие още елитни музиканти - The Fingertones – Филип Александров, Деян Илиев, Светослав Неделчев – Козмо, Петко Дреников, Арнау Гарофе и Тодор Бакърджиев.

Специално за Варненския фестивал планът ще бъде в нова, огромна версия – ще включи и Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев. " Забележително забавен план – споделя диригентът. – Това са известни дами със лични кариери и в тяхната среща има в действителност доста от същността на кросоувъра. Те показват типичен джаз стандарти, които съм оркестрирал за симфоничен оркестър. Оркестрациите на песните на Рут Колева са работа на Владимир Джамбазов. Така звученето на плана става напълно друго. Вярвам, че за публиката ще бъде висшо наслаждение да види огромната Камелия Тодорова, дръзката Рут Колева и изумителната Милица Гладнишка – всяка в своето амплоа, а най-после и всички дружно. Ще бъде голямо прекарване. “ Варненската фестивална аудитория ще чуе най-ярките пиеси от международната дамска джаз сцена - на Ella Fitzgerald, Jill Scott, Erykah Badu и други, както и тотални български шлагери като " Прошепнати фантазии “ и " Да е влюбен този свят “.

На 29 август обичаните в морския град брат и сестра Антоанела Петрова и Нейчо Петров - Реджи (вокали) влизат в креативно партньорство с известните музиканти от Брас асоциация за плана " RogerThat!project ", който ще има своята премиера на кросоувър модула на Музикалното " Варненско лято ". В Английския двор на Археологическия музей ще чуем авторски пиеси в ефектните аранжименти на Михаил Йосифов. Ще звучат и песни на емблематични реализатори от 60-те, 70-те и 80-те години на Motown ерата (Ray Charles, Stevie Wonder, The Temptations, Jakson 5, Etta James и др.), които ще ни пренесат във времето, когато живият тон се е носел от радиото, полите са били на точки, а всеки същински мъж е имал най-малко една папионка. Брас асоциация ще дойде в състав Михаил Йосифов – тромпет, Велислав Стоянов – тромбон, Денис Попстоев – саксофон, Милен Кукошаров – пиано, Людмил Стойнов – китара, Даниеле Феббо - бас китара и Георги Марков – барабани.

На 31 август Диксилендът на на Оркестъра на въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа ще събере най-широка аудитория на самия варненски бряг – на лятна сцена в клуб " Ментол “. Диксилендът предлага освен висококачествено музикално развлечение, само че и отваря врата към една специфична част от американската просвета - началото на 20. век, когато Съединените щати са шарена комбинация от хора от доста разнообразни култури и етноси, а емблемата на това разнообразие е град Ню Орлиънс – градът, в който се ражда джаз и блус музиката. Входът за концерта е свободен.

Пълната стратегия на ММФ " Варненско лято “ 2019 можете да видите в уеб страницата на фестивала: www.varnasummerfest.org.

Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лева със специфична цена за учащи се и пенсионери - 2 лева

Билети за събитията от програмата на ММФ " Варненско лято “ 2019: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн за " Опера в Летния спектакъл “ - на касите на Летен спектакъл, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР