Най-търсената в Google българска личност за 2023 г. е Ваня

...
Най-търсената в Google българска личност за 2023 г. е Ваня
Коментари Харесай

Google: Българите се интересуват от цената на един грам злато и един.. бъбрек

Най-търсената в Гугъл българска персона за 2023 година е Ваня Григорова. Това стана ясно от обичайния годишен лист на Гугъл с най-търсените думи, който дава взор върху най-значимите трендове в България през миналата година.

Втората най-търсена персона у нас е Мария Габриел, следвана от Васил Терзиев. Политически лица доминират при най-търсените български персони през годината. Място в челната десетка намират и шампионката по шах Нургюл Салимова, певицата Керана, Васил Божков и Иван Гешев.

Отличената с влиятелната интернационална премия " Букър " води класацията измежду книгите, изпреварвайки биографичните книги на принц Хари и Лили Иванова.
 Снимка 645678
Източник:

Голям брой трусове бяха регистрирани тази година както по света, по този начин и в района, заради което този термин е отпред нa най-търсените от България. " Избори 2023 " е идващият термин в листата, а имената на политическите персони Ваня Григорова и Мария Габриел също намират място в челната десетка. Актуалните световни събития, като привлякоха огромно внимание у нас, тъй че и двата термина са измежду най-търсените през 2023 година Соченото за най-щастливо животно в света- австралийската куока, е привлякла интереса на българите, което я подрежда на почетното девето място в класацията.

В секцията " Колко коства " българите и тази година най-вече са се интересували от цената на един грам злато. На второ място в Гугъл е търсено " Колко коства моят парцел ". Турската лира също вълнува българите и тя се подрежда на четвърто място. Може би най-интересно от класацията е петото място, което се заема от фразата " Колко коства един бъбрек ". Цената на инвитро процедура, биткойн и карта за градски превоз също в София попадат в челната десетка.
 Снимка 645677
Източник:

На въпросите " по какъв начин ", най-вече българи са питали Гугъл по какъв начин се гласоподава с машина. Следват въпросите " Как се желае амнистия " и " Как приключиха мачовете ". Отново предвид на войната в Близкия Изток българите са се интересували " Как се основава Израел ". В челната десетка се подреждат и въпросите " Как се садят картофи " и " Как се прави кисело мляко ".
 Снимка 645679
Източник:

Сред филмовите заглавия паралелно до нашумелите " Опенхаймер " и " Барби " се подрежда българската лента " Чалга ". А най-търсеният концерт е бил този на групата Imagine Dragons, които посетиха България за първи път през 2023 година. Очакваният концерт на Ед Шийрън заема второ място, като челната тройка се добавя от концерта на Графа. Разнообразните стилови желания на българите проличават в класацията, в която място намират концертите на Николина Чакърдъкова, Софи Маринова, група " Молец " и пианиста Евгени Генчев.

Сред спортните събития обичайно доминират футболните срещи на огромните ни тимове, като тази година интерес са провокирали и Световното състезание по футбол за дами, както и благотворителният " Мач на вярата ", проведен от някогашния капитан на националния ни тим Стилиян Петров. Скорошният футболен мач сред България и Унгария, който провокира се подрежда на трето място.
 Снимка 645674
Източник:

Гореща тематика тази година, когато се преглеждат термини, свързани с технологии, игри и мобилни устройства, е изкуственият разсъдък, за който мненията към момента са двуполюсни. В тази категория най-търсеният термин е ChatGPT, а на Министерство на образованието, както и системата за ранно уведомяване BG-ALERT също са в топ 10 на търсенията.

Най-предпочитаната рецепта от българите е тази за индийското ядене баджи. В Гугъл търсачката най-популярни са и нашенските ястия като пататник, кюфтета по чирпански, царска туршия.
 Снимка 645683
Източник:

Правописни усложнения българите изпитват най-вече при думите " небрежен ", " изобличавам ", " куче надзирател ", " помощта " и " трежова ". На шесто място се подрежда и фразата " цветущ рожден ден ", а последното е отредено за думата " абитуриентка ".

Определението на понятието " гефирофобия " е най-търсеното в Гугъл. Следват понятията " интимна връзка " и " естерификация ". В топ 10 българите се интересуват също и от определенията за " инфлация ", " свръхпечалба " и " пазар на труда ".

Сред българските телевизионни формати и сериали челното място заема " Игри на волята ", следвано от " Ергенът ".
 Снимка 645675
Източник:

Н ай-търсените за всички времена

Тази година Гугъл чества 25-ия си рожден ден и отбелязва мотива, като преглежда трендовете, които са провокирали групово любознание през годините. А точно, най-търсените хора, места и неща за всички времена.

Футболът енай-търсеният спорт в света, а Кристиано Роналдо - най-търсеният състезател. От Гугъл откриват и споделена човещина в най-търсеното питане " по какъв начин да помогнем ". А " сърце " е най-търсеният емотикон, което разкрива още една универсална тематика: споделената ни потребност от обич и схващане.
 Путин е най-търсената персона от българите в Гугъл търсачката за 2022 година
Путин е най-търсената персона от българите в Гугъл търсачката за 2022 година

Масово се търси " какъв брой коства щраусово яйце "?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР