Най-тъжната равносметка на 2021 година е, че имаме страшно много

...
Най-тъжната равносметка на 2021 година е, че имаме страшно много
Коментари Харесай

Тъжната равносметка на Венци Мицов: Докато съм жив няма да посегна пак към политиката

" Най-тъжната равносметка на 2021 година е, че имаме ужасно доста да работим върху себе си и би трябвало да реализираме своята еволюция, преди да тръгнем да вършим гражданска война ". Това в едно изречение е 2021 година през погледна на музикантът и някогашен политик Венци Мицов.

" Като равносметката от миналата година на 2021 година бих показал три значими събития. Първо, трите пъти, в които се явявахме на избори. Второ, революционното прекосяване към машинното гласоподаване, което при всичките му противоречиви детайли в действителност съумя в едно - то отстрани невалидните бюлетини и понижи купения избор. И третото събитие на годината е извънредно ниската изборна интензивност на последните избори ". Това сподели по отношение на 2021 година Мицов, представен от Блиц.

Според него резултатът от изборите е посочил, че страната ни още веднъж е в обърканост.

" Пак достигнахме досега, в който нелепи обединения ще би трябвало да ни ръководят, тъй като просто по този начин е решил суверенът. Тоест хора, които през 2013 година са протестирали един против различен, през днешния ден ще би трябвало да ни връщат доверието в демокрацията, за което аз съм мощно песимистичен, че може да се случи ", съобщи той. 

Мицов разяснява и какъв е резултатът от изборите.

" Първите избори ме хванаха, до момента в който бях под карантина, тъй като и мен не ме подмина това " почтено грипче ", което някои лекуват с чай. След това минахме в серия от избори и около всичко това това открих, че политиците не идват, с цел да вземат решение нашите проблеми. Те идват, с цел да открият какво ние желаеме да чуем и те ни го сервират. Политиците ни се оказаха продавачи на краставици през тази година ", счита Мицов.

Музикантът добави, че не е изпълнен с вяра към новите ръководещи, защото деликатно е наблюдавал тематиката за просвета по време на договарянията за държавно управление.

" И през тази година тематиката за културата беше подценена. По време на договарянията за кабинета Петков се споделиха някои неща, които на процедура са правилни и ръководещите ги беше позор да си признаят, че са по този начин. Например какви са заплатите на симфоничния оркестър на БНР? Тези хора няколко години стачкуваха. Преди време някогашният министър председател Бойко Борисов сподели, че е бил изумен, че въобще има такива сформира в радиото. Искам да кажа, че тематиката постоянно е била третирана по един и същи метод: за проблемите се приказва, те се установяват. После се декларира, че нещо ще се направи, само че никой не споделя по какъв начин ще го реализира. Тоест " подвигаме заплатите " - по какъв начин? " Увеличаваме квотите за българска музика в радиостанциите " -  по какъв начин? По време на диалозите още веднъж се заприказва за тази прословута тактика, за която приказваме от толкоз доста години. Големият проблем на нашата просвета е, че едни хора, 7-8 НПО-та, постоянно се курдисват на софрата, с цел да договарят с ръководещите от наше име, все едно някой ги е упълномощил. Те постоянно вършат нещата по този начин, че на тях да им е добре. Тази наклонност, за жалост, продължава и при новото болшинство ", сподели Мицов.

Мицов дефинира и COVID-19 като събитие на годината.

" Надявам се, че душите ни през новата година ще се изчистят. Аз персонално претърпях една огромна персонална покруса, до момента в който бях болен от COVID. За страдание, ние сме изгубили своето чувство за съчувствие, за емпатия, своето чувство за общественост. Албер Камю има една доста хубава книга " Чумата ". В нея се споделя за нещо, което и сега ни е сполетяло. Квинтесенцията на тази книга е: Ако желаете да обедните хората, изпратете им чума. Е, ние успяхме да потвърдим, че не можем да се обединим. За мен най-тъжната равносметка на 2021 година, е че имаме ужасно доста да работим върху себе си и би трябвало да реализираме своята еволюция преди да тръгнем да вършим гражданска война ", показа музикантът.

Мицов добави, че до момента в който е жив, повече в никакъв случай няма да посегне към политиката. Според него, присъединяване му в нея е ненужно, защото не разсъждава като политик. В момента той избира да преподава на студените си от Югозападния университет и да остане в обществените мрежи, с цел да показва персоналното си мнение. В умозаключение той пожела здраве, домакински уют и прикани хората да се интересуват от българското изкуство. Да не доверяват на хора, които им дават обещание смяна за три дни и да имат вяра в науката. За новото ръководещо болшинство той сподели:

" Не бих им споделил нищо, тъй като те са завоюва изборите, само че познавам част от хората от там и не бих им се доверил. Дори в случай че ми кажат къде би трябвало да отида, с цел да си купя самун ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР